- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vasa i šampion Evrope se oprostili od plej-ofa – Turčin i Amerikanac napravili potpuni haos /video/

© AFP 2023 / INA FASSBENDERVasilije Micić, srpski košarkaš
Vasilije Micić, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
Pratite nas
Košarkaši Efesa poraženi su u 33. kolu Evrolige od Fenerbahčea rezultatom 103:86 čime su definitivno završili trku za plej-of, a Ergin Ataman teško je podneo poraz pa je teren napustio pre kraja meča. Završnica je protekla u haosu, a došlo je i do sukoba jer je Vil Klajburn hteo fizički da se obračuna.
Šampion Evrolige zvanično je eliminisan iz trke za Top osam, a presudio im je Fenerbahče na domaćem terenu i to u poslednjim minutima meča. Iako su tokom većeg dela meča košarkaši Fenerbahčea imali prednost ona nije bila toliko ubedljiva sve do završnice.
Efes je samo tokom prva tri minuta imao prednost, a potom se igra prvaka Evrope okrenula naopačke. Najviše problema zadao im je Najdžel Hejs koji je postigao 26 poena dok su Tajler Dorsti i Dejšon Pjer upisali po 17 poena.
Tenzična završnica i poraz koji ih je eliminisao iz borbe za plej-of teško su pali Erginu Atamanu koji je na 37 sekundi do kraja napustio teren. Dimitris Itudis tražio je nesportski faul što je Turčina mnogo isprovociralo i on je odlučio da se pozdravi sa protivnikom i napusti teren.
Sekund do kraja meča ponovo je došlo do ružnih scena. Vil Klajburn čuo je da mu je neko sa klupe Fenera dobacio ružnu reč, a on se potom zaleteo kako bi ušao u fizički obračun. Saigrači su ga jedva odvojili.
Teško je poraz pao Efesu pogotovo Atamanu koji je početkom sezone tvrdio da će njegov tim ponovo podići pehar. Najefikasniji u gostujućem timu bio je Klajburn koji je upisao 21 poen, dok je Vasilije Micić ubacio 16 poena.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Filip Petrušev i Duško Ivanović - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Zvezda pobedila najbolji tim Evrolige: Olimpijakos srušen u Beogradu
Matijas Lesor sa navijačima nakon utakmice - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Partizanov pogled ka Kaunasu ili čudu u Vitoriji – Zvezda za čast protiv „braće“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2023
SPORT
Jokić i Denver ispisali istoriju – prvi put u plej-ofu kao lideri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala