- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Tišina“ pred buru: Balkanski mentalitet proključao zbog podmuklog poteza /video/

© Fabio FerrariJuventus Inter
Juventus Inter - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Nije se još slegla prašina s prvog meča polufinala Kupa Italije u kom su Juventus i Inter u Torinu podelili bodove (1:1), a susret su obeležila tri crvena kartona i fizički sukob golmana Samira Handanovića i Kolumbijca Huana Kvadrada.
Bled fudbal demonstrirali su italijanski giganti Juventus i Inter, a sva radnja stala je u poslednjih deset i kusur minuta prvog meča polufinala.
Mreže su mirovale do 83. minuta kada je upravo pomenuti Huan Kvadrado, krilo torinske „stare dame“, matirao Slovenca. Očekivalo se da će Juventus upisati i treću uzastopnu pobedu nad ljutim rivalom, ali je konačnih 1:1 postavio Romelu Lukaku mirnom egzekucijom s bele tačke u dubokoj sudijskoj nadoknadi. Igrao se 95. minut.
Temperamentni Belgijanac kog su tokom meča konstantno prozivali navijači kluba iz Torina, nije želeo da im ostane dužan, pa je pogodak proslavio kažiprstom preko usta, simulirajući „tišinu“.
A onda je usledila prava bura!
Prvo je Lukaku dobio drugi žuti karton i isključen je zbog neprimerenog ponašanja, da bi se očas posla u klinču našli golman Intera Handanović i strelac vodeć gola za Juventus Kvadrado.
Našli su se oči u oči na centru, da bi posle verbalne rasprave kada se činilo da je sve gotovo, Kolumbijac odgnurnuo s leđa Balkanca koji je proključao. Takav potez razbesneo je, inače smirenog, Slovenca, koji je poželeo fizički da se obračuna. Malo je nedostajalo da se pobiju, a sprečili su ih saigrači i glavni arbitar koji je bio primoran da „vruće“ glave ohladi crvenim kartonima.
Handanović i Kvadrado će tako propustiti revanš meč polufinala Kupa Italije koji je zakazan za 26. april u Milanu i jasno je da se svašta može očekivati posle varnica koje su sevale u Torinu.
Kada su srpski reprezentativci u pitanju, Dušan Vlahović i Filip Kostić bili su starteri. Vlahović se nije proslavio izvedbom na terenu, i u 74. minutu zamenio ga je Arkadijuš Milik, dok je hitronogi Kragujevčanin pružio solidnu partiju i odigrao je čitav meč.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Britanci treniraju strogoću na Mitroviću – drakonska kazna, pa žalba: „Malo je“
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Mesi na raskrsnici: zvižduci, „povratak kući“ ili novi rat sa Ronaldom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala