- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi na raskrsnici: zvižduci, „povratak kući“ ili novi rat sa Ronaldom

© AP Photo / Hussein MallaKristijano Ronaldo, Lionel Mesi
Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Leo Mesi je večito u centru pažnje, čak i kada igra ispod svakog nivoa i kada prolazi kroz verovatno najteže trenutke u karijeri. U Parizu prolazi kroz pakao i trpi zvižduke ogorčenih navijača, dok ga u isto vreme Barselona zove da se vrati kući, a iz daleke Saudijske Arabije stigla je nepristojna ponuda.
Verovali ili ne, najveći klub iz pomenute zemlje Al Hilal odlučio je da uzvrati udarac ljutom rivalu Al Nasru koji je nedavno doveo Kristijana Ronalda, i prema informacijama najpoznatijeg fudbalskog insajdera Fabricija Romana, nudi Mesiju godišnju platu od 400 miliona evra!
Odavno su probijene sve granice u fudbalu, igrači se plaćaju desetostruko i stostruko više nego što im je realna cena, a potvrda za to stiže iz Saudijske Arabije. Pomenuti klub iza kog stoji grad, ustvari cela država, ustremio se da dovede zvaničnog najboljeg igrača planet.
Mesi je tu tiulu potvrdio u Kataru, kada je podigao jedini trofej koji mu je nedostajao u prebogatoj karijeri, protkanoj peharima – „Zlatnu boginju“.
Ali, upravo se posle tog dostignuća, ostvarenja, Mesi očigledno zasitio i usledio je strahovit pad u formi. To se odrazilo na rezultate i igre Pari Sen Žermena, koji je zabeležio čak osam poraza od januara 2023. godine, što se nije dogodilo duže od dve decenije.
Besni navijači "pariskih svetaca" počeli su da vređaju i da zvižde Mesiju, pa je trener Kristof Galtije bio primoran da ga brani, baš kao i Kilijana Mbapea, posle poraza od Liona na svom Parku prinčeva (1:0) prošlog vikenda.
Ipak, Mesi nema razloga za brigu. Za njega nema zime, čak ni kada je Evropu zapljusnuo ledeni talas i doneo sneg u aprilu!? Na raskrsnici je, to je jasno. Ima ispred sebe jednačinu s tri nepoznate: Da li ostati u Parizu i trpeti zvižduke; da li se vratiti kući i prihvatiti poziv Barselone?, ili otići u Saudijsku Arabiju i otvoriti novi front sa Kristijanom Ronaldom koji je njegov najveći rival.
Francuski mediji spekulišu da bi Argentinac, ukoliko odbije da produži saradnju, a novi ugovor je na stolu, izgubio oko 200 miliona evra. S druge strane, Barselona čeka da reši pitanje finansijskog fer-pleja i onda će upututi i zvaničnu ponudu svojoj ikoni koja je u suzama napustila Kamp Nou pre dve godine, što je do tada bilo nezamislivo.
Pominje se godišnja plata od 10 miliona evra, ali i gomila drugih beneficija, kao što su procenat od prihoda od sponzorstva, ugovor do 2025. godine, uz jednu fiksnu godinu i mogućnost produžetka na još jednu sezonu.
Iako je ono što Barselona nudi čak 40 puta manje od nepristojne ponude Al Hilala, Mesi navodno ne želi da korača Kristijanovim stopama.
Mnogi su osudili Portugalca da je krenuo za parama i da nije trebalo da napusti Lige petice, dok je prema pojedinim informacijama, Mesijev imperativ da i dalje igra na vrhunskom nivou i da ostane u Evropi, bar do 2024. godine i Kopa Amerike.
Samim tim, velika je verovatnoća da će Al Hilal morati još da sačeka da bi se izborio za potpis zvaničnog najboljeg na svetu, koji trenutno ne liči na sebe i trpi salve zvižduka pod svetlima Pariza.
Sve miriše na Mesi se vraća kući...
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Englezi ponizili Srbina – Mitar se pokajao pa dobio kaznu kao da je rasista
Boris Bunjak - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – Srbin je prvi otvorio vrata Rusije: „Šefe, postoji ponuda, hoćete u Moskvu?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala