- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Englezi ponizili Srbina – Mitar se pokajao pa dobio kaznu kao da je rasista

© AP Photo / Jon SuperAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Fudbalska asocijacija Engleske je prvobitno kaznila Aleksandra Mitrovića sa tri utakmice suspenzije zbog guranja sudije Krisa Kavane i isključenja na meču FA kupa protiv Mančester junajteda, ali je sa Ostrva u utorak stigao novi šok. Srbin mora da pauzira čak osam utakmica i faktički je završio sezonu.
Regulatorno telo FA Engleske preinačilo je prvobitnu suspenziju disciplinskih organa, a u obrazloženju su naveli i zašto.
„FA Engleske smatra da standardna kazna koja je izrečena Mitroviću, očigledno, nije dovoljna. Njegovo ponašanje i jezik kojim se obraćao sudiji nije bio odgovarajući, sadržao je uvredljive i preteće poruke posle isključenja“, preneo je britanski Atletik.
Fulam i Mitrović su dobili dodatna dva dana posle prvobitne suspenzije da se izjasne o čitavom slučaju. Srbin se izvinio pred disciplinskim organima FA Engleske, ali to nije bilo od koristi.
„Žalim zbog ovog poteza. Dozvolio sam da me frustracija pobedi i pogrešno sam reagovao. Pokušao sam da privučem pažnju sudije, ali nisam smeo da stavim ruku na njega i razumem zašto mi je pokazao crveni karton. Prihvatam tri utakmice suspenzije, pričao sam sa Kavanom i izivinio mu se, spreman sam da prihvatim i klupsku kaznu“, rekao je Mitrović pred disciplincima FA Engleske.
Napadač Fulama je smatrao, dakle, da je kazna od tri utakmice suspenzije dovoljna, ali je Regulatorna komisija, koja se kasnije bavila njegovim slučajem, donela novu presudu i to drakonsku od čak osam mečeva suspenzije.
„Mitrović smatra da je kazna koju je dobio dovoljna, ali je ona preinačena odlukom Regulatorne komisije, koja mu je na prvobitna tri, dodala još tri meča suspenzije. To je dodatak na već automatski izrečene tri utakmice za direktan crveni karton, a nakon što je napadač priznao i da je koristio uvredljiv jezik posle isključenja, komisija mu je dodala još dve utakmice i 75.000 funti kazne“, saopštio je FA Engleske.
Odlukom da ga kazni sa ukupno osam mečeva suspenzije jasno je da je za Mitrovića sezona u Premijer ligi faktički završena, s obzirom na to da je "kolibarima" preostalo još deset utakmica do kraja sezone. Srbin je presedeo za vikend poraz od Bornmuta (2:1), pa mu je ostalo još sedam mečeva.
To znači da će Mitar propustiti utakmice sa Vest Hemom, Evertonom, Lidsom, Aston Vilom, Mančester sitijem, Liverpulom i Lesterom.
Koliko su Britanci bili brutalni prema srpskoj gol-mašini, najbolje potvrđuje primer da je Luis Suarez dobio identičnu kaznu kada je kao fudbaler Liverpula na rasnoj osnovi vređao rivala iz Mančester junajteda Patrisa Evru. Isti je slučaj sa legendarnim kapitenom Dželsija Džonom Terijem, koji je takođe na rasnoj osnovi vređao reprezentativnog kolegu Rija Ferdinanda.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Boris Bunjak - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Sputnjik otkriva – Srbin je prvi otvorio vrata Rusije: „Šefe, postoji ponuda, hoćete u Moskvu?“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Englezi zvanično kaznili Mitrovića – drakonska suspenzija za Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala