- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Britanci treniraju strogoću na Mitroviću – drakonska kazna, pa žalba: „Malo je“

© John WaltonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
Pratite nas
Neverovatne vesti stižu s Ostrva samo dan nakon što je Aleksandru Mitroviću zbog „pomračenja“ koje je imao u FA Kupu protiv Mančester junajteda izrečena drakonska kazna od osam utakmice suspenzije. Naime, Fudbalska asocijacija Engleske (FA) najavila je žalbu na odluku Regulatorne komisije zbog čega postoji bojazan da bi kazna mogla da bude gora.
Iako se golgeter Fulama susreo s jednom od najvećih kazni u istoriji engleskog fudbala, stvari po njega i njegov tim mogle bi da budu još gore, a do kraja sezone ostalo je još deset kola.
FA Engleske se oglasio, najavivši da će prvo sačekati službeno obrazloženje odluke Regulatornog tela, posle čega će pokrenuti žalbeni postupak i tražiti rigorozniju kaznu za pokajnika Mitrovića.
Uprkos tome što se srpski reprezentativac izvinio glavnom arbitru Krisu Kavanu, kog je u naletu besa odgurnuo rukom, što je strogo zabranjeno, a pale su i psovke, Britanci ne odustaju, već nastavljaju da treniraju strogoću nad Srbinom.
„Žalim zbog svojih postupaka koji su doveli do isključenja. Dozvolio sam da me nadvlada frustracija, a način na koji sam reagovao je pogrešan. Pokušavao sam da skrenem pažnju sudiji, ali je jasno da nisam trebao da stavim ruke na njega i razumem zbog čega mi je pokazao crveni karton. Moj prvi u dresu Fulama“, branio se iskusni napadač.
Za Engleze je pak malo osam utakmica suspenzije i novčana kazna od 75.000 funti.
Mitar je kažnjen sa osam utakmica, a identično je pre nekoliko godina prošao Luis Suarez iz Liverpula koji je na rasnoj osnovi vređao rivala iz Mančester junajteda Patrisa Evru. Slično je prošao i štoper Čelsija Džon Teri zbog identičnog ispada u sukobu sa Riom Ferdinandom iz Mančester junajteda.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik sporta
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 05.04.2023
SPORT
Englezi ponizili Srbina – Mitar se pokajao pa dobio kaznu kao da je rasista
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2023
SPORT
Englezi zvanično kaznili Mitrovića – drakonska suspenzija za Srbina
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala