- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Savezna država Rusije i Belorusije – lokomotiva integracionih procesa

© Sputnik / Gavriil Grigorov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je učesnicima svečanih skupova Dan jedinstva naroda Ruske Federacije i Belorusije, istakavši da je Savezna država „lokomotiva integracionih procesa na evroazijskom prostoru“.
„Do danas smo uspeli da u potpunosti obezbedimo jednakost prava građana Rusije i Belorusije u oblasti medicine i obrazovanja, socijalnog i penzionog osiguranja, kao i u izboru mesta stanovanja i rada. Sistemski se sprovode usaglašeni programi ekonomskog, naučnog i tehnološkog razvoja, proširuje se međuparlamentarna saradnja i kooperacija regiona i gradova“, navodi se u čestitki.
Ruski lider ukazao je na značaj činjenice da se u trenutnim teškim uslovima osiguravaju pouzdana bezbednost i jačanje odbrambenog potencijala Savezne države i efikasno koordinišu „dejstva na međunarodnoj sceni“.
„Siguran sam da ćemo zajedno prevazići sve teškoće i prepreke i nastaviti da radimo na izgradnji savezničkih veza između Rusije i Belorusije. To, naravno, odgovara osnovnim interesima naših bratskih naroda“, naglasio je Putin.
Dan jedinstva naroda Rusije i Belorusije obeležava se 2. aprila. Na današnji dan 1996. godine predsednici Rusije i Belorusije, Boris Jeljcin i Aleksandar Lukašenko, potpisali su Ugovor o formiranju Zajednice Rusije i Belorusije. Dana 2. aprila 1997. godine potpisan je i Ugovor o Savezu Belorusije i Rusije.
Rabočaя poezdka prezidenta RF V. Putina v Soči - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
RUSIJA
Isti ciljevi i vrednosti: Rusija i Belorusija obeležavaju dan narodnog jedinstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala