- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Isti ciljevi i vrednosti: Rusija i Belorusija obeležavaju dan narodnog jedinstva

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRabočaя poezdka prezidenta RF V. Putina v Soči
Rabočaя poezdka prezidenta RF V. Putina v Soči - Sputnik Srbija, 1920, 02.04.2023
Pratite nas
Predsednici Belorusije i Rusije Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin razmenili su čestitke povodom Dana jedinstva naroda dveju zemalja, koji se obeležava 2. aprila, saopštila je pres-služba beloruskog predsednika.
Lukašenko je u čestitki istakao da su belorusko-ruski odnosi, suočeni sa neviđenim spoljnim izazovima i pretnjama, na adekvatan način pokazali svoju čvrstinu, postajući primer istinskog partnerstva zasnovanog na principima međusobnog poverenja, poštovanja, suverene ravnopravnosti i privrženosti istim duhovnim i moralnim vrednostima.
„Siguran sam da će puna realizacija postignutih sporazuma otvoriti nove perspektive za unapređenje saveza, dati podsticaj progresivnom razvoju privreda i pomoći da se poboljša kvalitet života građana naših zemalja“, navodi se u čestitki.
Lukašenko je Putinu poželeo dobro zdravlje, prosperitet i realizaciju velikih državnih planova.
Sa svoje strane, predsednik Rusije je u svojoj čestitki primetio: „Na osnovu dobrih tradicija prijateljstva i dobrosusedstva koje vezuju Ruse i Beloruse, naše zemlje i narodi sistematski proširuju uzajamno korisnu saradnju u svim oblastima. Mehanizmi Savezne države se energično unapređuju. Uprkos nezapamćenom sankcionom pritisku spolja, efikasno koordiniramo napore na međunarodnoj areni, u oblasti odbrane i bezbednosti, i uspešno sprovodimo programe u cilju jačanja finansijskog, ekonomskog, naučnog i tehnološkog suvereniteta".
Putin je izrazio uverenje da dalje unapređenje čitavog spektra savezničkih veza u potpunosti odgovara interesima bratskih naroda Belorusije i Rusije. Lukašenku je poželeo dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima Belorusije - sreću i prosperitet.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala