- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ukrajinci prete bojkotom Olimpijskih igara u Parizu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaOlimpijska zastava
Olimpijska zastava - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Vlada Ukrajine odlučila je da zabrani učešće ukrajinskim sportistima na kvalifikacionim takmičenjima za Olimpijske igre 2024. godine, na kojima će učestvovati ruski sportisti, izjavio je ministar ukrajinske vlade, član Izvršnog komiteta Nacionalnog olimpijskog komiteta Oleg Nemčinov.
„Na sednici vlade Ukrajine odobrena protokolarna odluka na predlog kolege (ministra omladine i sporta, predsednika NOK Ukrajine) Vadima Gucajta da učestvujemo samo u kvalifikacionim takmičenjima (za Olimpijske igre 2024.), gde nema Rusa. I, shodno tome, učešće van ovih kriterijuma može biti osnov za lišavanje nacionalnog statusa“, rekao je Nemčinov.
Međunarodni olimpijski komitet je u utorak preporučio međunarodnim federacijama da dozvole učešće Rusima koji nisu podržali specijalnu operaciju kao neutralnim sportistima.
Istovremeno, organizacija predlaže da se sportistima povezanim sa oružanim snagama i bezbednosnim agencijama ne dozvoli da se takmiče. Takođe je odlučeno da se timovi iz Rusije i Belorusije ne mogu smatrati učesnicima međunarodnih takmičenja.
U martu je kongres Međunarodne mačevalačke federacije dozvolio Rusima učešće na međunarodnim takmičenjima. Prema rečima Nemčinova, većina međunarodnih sportskih federacija „čekala je ovu odluku“, a preporuka MOK-a će dati početak donošenju odluka od strane drugih organizacija.
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Ruske skijašice po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama (Veronika Stepanova, Tatjana Sorina i Natalija Nepriajeva, sledva na desno) - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
SPORT
Veronika održala obećanje koje je dala Putinu: „Takmičite se sami – mi ćemo prevazići sve poteškoće“
Danil Medvedev, Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Ruska situacija posle „rugla“ – samo teniseri na Olimpijskim igrama?
Dušan Savić dolazi na moleban ispred Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
„Zna se šta Zapad radi Rusima i Srbima“: Dule Savić za Sputnjik o uslovljavanjima za ruske sportiste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala