- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Veronika održala obećanje koje je dala Putinu: „Takmičite se sami – mi ćemo prevazići sve poteškoće“

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaRuske skijašice po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama (Veronika Stepanova, Tatjana Sorina i Natalija Nepriajeva, sledva na desno)
Ruske skijašice po osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama (Veronika Stepanova, Tatjana Sorina i Natalija Nepriajeva, sledva na desno) - Sputnik Srbija, 1920, 31.03.2023
Pratite nas
Međunarodni olimpijski komitet preporučio je svim sportskim organizacijama da vrate ruske i beloruske sportiste. Međutim, MOK je izneo niz uslova koji ti sportisti moraju da ispune, a oštar odgovor stigao je od mlade Veronike Stepanove, olimpijske šampionke u skijaškom trčanju koja je obećala da neće izneveriti ruskog predsednika Vladimira Putina.
Ukoliko žele na takmičenja Rusi mogu, ali bez svoje zastave i bez izjava podrške Rusiji i predsedniku Vladimiru Putinu, dok su u problemu i sportisti koji imaju ugovor sa ruskim ili beloruskim vojnim ili nacionalnim bezbednosnim agencijama.
„Neću dozvoliti bilo kakvoj „međunarodnoj komisiji“ da ispituje moje stavove i uverenja i da onda odluči da li će me primiti na Svetsko prvenstvo ili neće. U tom slučaju se sami takmičite. I mogu da ponovim samo ono što sam govorila cele godine. Prevazići ćemo sve poteškoće. Sigurno i bez sumnje“, jasno je stavila do znanja Veronika Stepanova koja se hrabro izjasnila sa samo 22 godine.
Tomas Bah, predsenik Međunarodnog olimpijskog komiteta, istakao je da bi ruski sportisti trebalo da se ograde od situacije u Ukrajini, međutim Stepanova je prošle godine iznela svoj stav.
Talentovana Veronika na zimskim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila je zlatnu medalju u ski trčanju u štafeti 4x5kilometara, a posle toga je bila na prijemu sa ostalim osvajačima medalja kod ruskog predsednika Vladimira Putina.
Tom prilikom 22-godišnjakinja održala je snažan govor o tome kako je Rusija postala jaka što se ne sviđa svima u svetu.
„Pred mojim očima Rusija je ponovo postala jaka, ponosna i uspešna. To se ne sviđa svima u svetu. To je očigledno. Ali na dobrom smo putu i ​​sigurno ćemo pobediti, kao što smo pobedili na Olimpijskim igrama. Veoma sam ponosna što danas dobijam tako visoku nagradu od predsednika naše zemlje. Hvala vam mnogo što ste visoko podigli zastavu zemlje. Nećemo vas izneveriti, obećavam“, rekla je mlada Stepanova koja očigledno ponosno stoji pri svom stavu.
U emisiji „Sputnjik sport“ novinari sportske redakcije osvrnuli su se na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu, kao i završnu trku Partizana i Crvene zvezde za plasman u Top osam Evrolige.
Danil Medvedev, Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Ruska situacija posle „rugla“ – samo teniseri na Olimpijskim igrama?
Dušan Savić dolazi na moleban ispred Hrama Svetog Save - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
„Zna se šta Zapad radi Rusima i Srbima“: Dule Savić za Sputnjik o uslovljavanjima za ruske sportiste
Olimpijski krugovi na zgradi Olimpijskog komiteta Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 29.03.2023
SPORT
Oštra reakcija iz Moskve na postavljene uslove: „Farsa i diskriminacija“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala