- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokićev Džoker nema niko drugi

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
Pratite nas
Košarkaški klub Džoker koji vodi porodice Nikole Jokića u prethodnom periodu ostvario je veliki uspeh i približio se ulasku u Košarkašku ligu Srbije, a srpski as u Americi pomno prati razvoj stiuacije. Džoker je od malog kluba krupnim koracima išao ka tome da postane veći, a jedinstven je zbog toga što je jedini koji nosi ime po svom vlasniku.
Mnoge NBA zvezde i uspešni košarkaši ulažu novac u poslove koji nisu povezani sa njihovim klubom u kom igraju, međutim Nikola Jokić je jedinstven i u ovom segmentu.
Srpski as jedini među svojim kolegama ima klub koji nosi njegovo ime, odnosno nadimak Džoker, dok su ostali košarkaši partneri ili čelni ljudi ekipa koje nose drugačije nazive.
Zanimljivo je da se nisu svi kao Jokić opredelili da ulažu u košarku, već u ostale sportove. Janis,Tanasi, Kostas i Aleks Adetokumbo suvlasnici su američkog fudbalskog kluba Nešvil, a u taj posao ušli su zbog oca koji je bio fudbaler.
Braća Adetokumbo nisu jedini primer košarkaša koji su uplovili u fudbalske poslovne vode jer je ranije to uradio i Lebron Džejms. Proslavljeni košarkaš na spisku je akcionara engleskog kluba Liverpul.
Neke legende nisu mogle da pobegnu od košarke, a odličan primer je Mark Gasol koji je osnovao klub Đironu. Koliko mu je stalo do kluba pokazao je kada je 2021. godine i sam postao igrač.
Godinu dana kasnije uveo je Đironu u prvu špansku ligu, a deluje da mu je uspeh sa tim klubom bio značajniji nego NBA titula sa Torontom.
Ulogu van parketa preuzeo je i Toni Parker, četvorostruki NBA šampion koji je od 2014. godine postao većinski vlasnik francuskog kluba Asvel. Pod njegovim vođstvom Asvel je osvoji četiri titule šampiona Francuske, a Parker je potom ove godine prodao jedan deo akcija, međutim i dalje ostao prvi čovek kluba.
Upravo bi Jokić mogao da se ugleda na kolege, a nije isključeno da bi mogao da krene i putem Marka Gasola jer je trener Džokera Nebojša Vagić za Sputnjik kroz šalu rekao da bi ga primili ukoliko odluči da nastupa za njihov tim.
Džoel Embid i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Oglasila se „nestala osoba“: Glupo je pričati da sam se uplašio Jokića
Košarkaš Partizana Kevin Panter - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Kalkulacije – koliko su Partizan i Zvezda blizu TOP 8 faze Evrolige?
Luka Vildosa - Sputnik Srbija, 1920, 30.03.2023
SPORT
Iskrena ispovest Zvezdinog Argentinca – „Bio sam tužan, svađao se sa Duškom i svima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala