- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Legenda se usudila da prognozira koliko Grend slemova će Đoković osvojiti

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Mats Vilander, legendarni švedski teniser, smatra da će Novak Đoković do kraja karijere uvećati broj osvojenih Grend slemova, bar za još dva ili pet trofeja. Srbin je vlasnik 22 najveće titule, ali se na tome neće zaustaviti, smatra Vilander.
Novak Đoković i Rafael Nadal nalaze se na vrhu liste po broju osvojenih Grend slem trofeja – 22 i ove godine bi neko mogao da se odlepi, a Srbin je svakako u daleko boljoj poziciji, zbog učestalih povreda „bika s Majorke“.
Đoković bi vrlo verovatno imao i više trofeja da nije propustio neke od najvećih turnira zbog zabrane jer nije vakcinisan protiv virusa korona.
Ono što je bitno jeste da se posle osvojenog Australijan opena na početku sezone, Đoković sprema za Rolan Garos, koji ima i naziv „Nadalova dnevna soba“, jer je maestralni Španac praktično 70 odsto najvećih titula osvojio upravo u Parizu, gde je u 14 navrata podizao pehar.
Kada su prognoze iskusnog Šveđanina u pitanju, a odnose se na to koliko će najbolji srpski teniser osvojiti još Grend slemova, Vilander ističe da će zdravlje tu biti od krucijalnog značaja.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
„Konačni“ obračun Novaka i Nadala – ko će doživeti pomračenje u „gradu svetlosti“?
„Đoković igra igru procenata. Zato što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet Grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 Grend slem pehara. Samim tim, ukoliko ostane spreman i zdrav, imaće velike šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu. Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US Openu, potpuno je svejedno. Zna da ima šanse samo ako ostane zdrav. A dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: 'Hej momci, nisam star, osećam se mlado'. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dokle god bude zdrav“, smatra Mats Vilander.
Novak Đoković je u nedavnom intervjuu za Si-En-En izjavio da mu je žao što nije imao priliku da se nadmeće na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali da je ključni turnir na američkom tlu US Open. Srpski teniski as bi po svoj prilici i prognozama, trebalo da uzme učešće krajem avgusta i početkom septembra na poslenjem slemu u godini, jer se do tada očekuje da padne zabrana koja je na snazi, a odnosi se da nevakcinisani stranci ne mogu da uću u Ameriku.
Novak je potvrdio da se priprema za početak sezone na šljaci i prvi turnir biće mu u Monte Karlu, gde i živi, dok će se krajem aprila nadmetati za trofej „Srpska open“ u spektaklu u Banjaluci, gde će, između ostalog, igrati i Rus Andrej Rubljov.
Naredni dvoboj Đokovića i Nadala mogao bi da se odigra upravo u Kneževini, s obzirom na to da je Španac najavio povratak na turniru u Barseloni, posle čega sledi Monte Karlo, gde će za pehar boriti Novak Đoković. Nadal je u Monte Karlu čak 12 puta bio najuspešniji.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Marta Kostjuk - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Ukrajinka nastavila da seje mržnju prema Rusima – zato ide kući
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Da li rivalstvo preti da postane opsesija?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala