- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li rivalstvo preti da postane opsesija?

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Svojevremeno je trener Karlosa Alkarasa izrazio sumnju da je Novak Đoković igrao povređen i osvojio Australijan open, a potom se oglasio i talentovani španski teniser. Trenutno najbolji teniser sveta poručio je da ne sme da spusti gard u nastavku dvoboja za tron sa Srbinom.
Novak Đoković je na druženju sa medijima iz Srbije i sveta upriličenom na „TC Novak“ na Dorćolu sredinom februara, izneo niz komplimenata, kako na račun Alkarasa, tako i na račun njegovog trenera Huana Karlosa Ferera, s kojim je u prošlosti takođe vodio bitke na terenu.
Od iskusnog Španca nije stiglo poštovanje kakvo bi trebalo da zaslužuje jedan istinski šampion poput Novaka, dok je od njegovog štićenika stiglo poštovanje, ali i jasna poruka.

„Novak Đoković je jedan od najboljih igrača na svetu, kao i jedan od najboljih u istoriji ovog sporta uz Rafaela Nadala i Rodžera Federara. Sva trojica su dominirala u prethodnih 20 godina. Ne smem da spustim gard, moram da idem od turnira do turnira ukoliko želim da održavam korak sa Novakom na ATP listi. Samim tim što sam u poziciji da vodim, to je već privilegija“, rekao je Alkaras.

Ferero se nadovezao na mišljenjnje svog pulena.
„Pokušaćemo da nađemo način da zaustavimo Đokovića. Postoje i drugi sjajni igrači koje će Karlos morati da zaustavi ako želi da osvoji još neki Grend slem. Naravno, Đoković je najveći favorit“, istakao je Ferero.
Bio je to treći put za jako kratak vremenski rok da dvojica Španaca pominju Novaka Đokovića, pa se nameće pitanje da li to rivalstvo preti da postane opsesija?
Španac, koji je četiri meseca bio van terena zbog povrede mišića i preskočio je Australijan open, počeo je godinu kao prvi igrač sveta, ali se situacija posle krunisanja Novaka u Melburnu promenila.
Međutim, činjenica da Đoković kao nevakcinisan nije mogao da nastupi u Indijan Velsu, omogućila je Alkarasu da se trijumfom vrati na prvo mesto na ATP listi početkom ove nedelje.
Jedno je sigurno - tek sledi paklena trka između Srbina i Španca. A ukoliko Alkaras i njegov tim budu opsednuti Novakom, srpskom velemajstoru će biti upola lakše da povrati svetski teniski tron.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
„Novak i Rodžer nisu zabavni: Srbina nazvao „kraljem gluposti“ pa udario i na Rodžera
Novak Đoković i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Ukrajinci ne žele da bojkotuju Ruse – ministar izneo apsurdnu ideju
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
„Konačni“ obračun Novaka i Nadala – ko će doživeti pomračenje u „gradu svetlosti“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala