- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Novak i Rodžer nisu zabavni: Srbina nazvao „kraljem gluposti“ pa udario i na Rodžera

© AP Photo / Kin CheungNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Dok gotovo svi teniski ljubitelji vode polemiku o tome da li će najbolji teniser ikada biti Novak Đoković, Rodžer Federer ili Rafael Nadal, njihov kolega Marselo Rios nije oduševljen njihovim učinkom u belom sportu jer je njihov tenis „negledljiv“.
Neobičan i uvek van kalupa, Marselo Rios bio je devedesetih godina jedan od najzanimljivijih tenisera kako za gledanje tako i za slušanje, međutim kada je napustio beli sport nije ostao oduševljenim „naslednicima“.
Iako su Novak Đoković i Rodžer Federer jedni od najboljih tenisera u istoriji tog sporta, Rios je izuzetno oštro komentarisao njihovu igru.
„Federer po meni nije od igrača koje kad vidite kažete, 'kako je uzbudljivo'. Dopada mi se kako igra, jer to radi sa neviđenom lakoćom, veoma je inteligentan na terenu, veoma dobar. Ali on nije Kirjos, Fonjini koje dok gledate čekate da naprave zbrku, nered. To je daleko interesantnije. Ni Novak mi na terenu ne deluje tako zabavno“, rekao je Marselo za magazin „Klej“.
Čileanac ističe da je tenis postao dosadan poput kriketa i da tom sportu fali više tenisera poput onih koji su spremni da naprave zbrku na terenu.
„Tenis je uvek imao restrikcije. Psuješ, kazne te; baciš reket, nova kazna. Na konferencijama za medije nisi mogao da pričaš loše o bilo kome. Na Vimbldonu si obučen u belo i ne ličiš ni na šta. Tenis je dosadan, to je kao gledanje kriketa. I onda se pojavi momak kao Kirjos i donese revoluciju. Puni stadione, on je spektakl. I mene su smatrali 'pogrešnim'. Privlačio sam pažnju bacanjem reketa, ili psovkama. Ljudi se se zabavljali“, smatra Marselo Rios.
Teniser koji je oštri kritičar maestralnih tenisera bio je prvi igrač iz Južne Amerike koji je poneo zvanje najboljeg tenisera sveta. Na prvom mestu proveo je šest nedelja, a tokom karijere stigao je do 18 trofeja dok nikada nije uspeo da osvoji Grend slem.
Ovo nije prvi put da Rios kritikuje Đokovića. Čini se da je ovoga puta bio čak i mekši jer je prošle godine povodom Novakove odluke da se ne vakciniše izjavio da je srpski as „kralj gluposti“.
„Mislim da je Đoković zapravo kralj gluposti. Prvo sam mislio da je u pitanju strah od vakcine, ali sada verujem da je čista arogancija“, glasila je tada izjava Riosa.
Privatni život čileanskog tenisera obeležile su mnogo kontroverze vezane za bivšu suprugu, dok je ostalo upamćeno da se tokom karijere borio sa zdravstveni problemom odnosno razvojnim poremećajem koji karakterizuje poteškoće u socijalnoj i neverbalnoj komunikaciji.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
„Konačni“ obračun Novaka i Nadala – ko će doživeti pomračenje u „gradu svetlosti“?
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Đoković otkrio ciljeve, pa Amerikancima dao odgovor kom se nisu nadali
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Dušan je srušio „Terminatora“ i priznao: „Pomislio sam, evo ga – vratiće se“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala