- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Dušan je srušio „Terminatora“ i priznao: „Pomislio sam, evo ga – vratiće se“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
Pratite nas
Sjajni srpski teniser Dušan Lajović postarao se za senzaciju na startu Mastersa u Majamiju, gde je u dva seta pobedio favorizovanog Endija Marija – 6:4, 7:5. Duci je posle meča priznao da je nakon ribrejka Britanca za 5:5 u drugom setu pomislio da će se Mari „vratiti iz mrtvih“, što je nebrojeno puta radio u poslednje vreme.
Endi Mari je bez ikakve sumnje i dileme najveći teniski borac među aktivnim igračima. Sa nekoliko operacija i veštačkim kukom, takmiči se na najvišem nivou, a na sve to treba dodati činjenicu da će u maju napuniti 36 godina.
I pored svega nabrojenog, u drugoj polovini prethodne sezone i na startu ove, Mari je izvojevao nekoliko neverovatnih pobeda posle preokreta u maratonskim mečevima.
Zbog takvog stila igre i čeličnog kuka koji mu je ugrađen, Britanac je potpuno opravdano poneo nadimak „Terminator“.
Upravo je Dušan Lajović morao da krči put na Mastersu u Americi preko neverovatnog i nesalomivog Marija. Posle prvog seta koji je Duci dobio rezultatom 6:4, usledila je velika borba. Brejk Lajovića za 5:4, vodio je ka sigurnom osvajanju drugog seta i plasmanu u naredno kolo, ali je Mari demonstrirao svoj čelični karakter i uzvratio je ribrejkom.
Na sreću po Dušana, usledila su nova dva gema za njega i velika pobeda, krunisana skalpom 52. tenisera sveta, dok je Srbin 76. na ATP listi.
Na pitanje novinara po završetku susreta da li je pomislio da će se Mari, po svom dobrom starom običaju, izvući iz mat-pozicije, nakon što je vratio brejk za 5:5, Lajović je odgovorio:

„Iskreno, pomislio sam: 'Evo ga, kreće ponovo'. U tom trenutku sam mislio da će opet da se desi isto što je uradio mnogo puta ove godine, vratio se u meč kada je gubio set i brejk, spašavao meč lopte. U tom trenutku sam bio u svojoj glavi samo da dođem do tajbrejka i imaću novu šansu. Ali, uspeo sam da ga brejknem na 5:5. Poslednji gem sam se takođe i ja stegao, ali sam uspeo na neki način uspeo da zadržim stabilnost i on je možda tu poslednju loptu pogrešio, što ne bi inače pogrešio. Veoma dobar meč s moje strane i zadovoljan sam kako sam odigrao“.

Dušan Lajović - Sputnik Srbija
Dušan Lajović
Srpski teniser
Naredni rival srpskom teniseru biće Amerikanac Maksim Kresi, koji je bio slobodan u prvom kolu.
Njih dvojica do sada su odigrali jedan međusobni duel, bilo je to na turniru u Sidneju gde je Kresi slavio rezultatom 6:3, 6:4.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport u kojoj je tema bio pad Novaka Đokovića sa prvog mesta ATP liste.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Srbi silni na startu Majamija – Dušan poslao kući legendarnog Britanca
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Alkaras se osilio i ima poruku za Novaka i Nadala: „Dok sam bio povređen, shvatio sam...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala