- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras se osilio i ima poruku za Novaka i Nadala: „Dok sam bio povređen, shvatio sam...“

© AP Photo / Manu FernandezNovak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Posle osvajanja trofeja u Indijan Velsu, Karlos Alkaras ima neverovatnu motivaciju za nastavak sezone, a ono što željno iščekuje su susreti protiv Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Momak iz Mursije gotovo u svakom intervjuu ističe kako želi da pobeđuje Srbina i Španca, a upravo su mu i oni bili uzori u teškim trenucima.
Za Karlosa Alkarasa godina nije počela kako je želeo jer je morao da propusti Australijan open zbog povrede, što ga je činilo izuzetno demotivisanim. Tokom oporavka kada se pitao šta je radio pogrešno trudio se da mu primeri budu Novak Đoković i Rafael Nadal koji su se uvek na fantastičan način vraćali posle pauze.
„Dok sam bio povređen, shvatio sam neke stvari. Kada propustite veliki turnir kao što je Australijan open, razmišljate šta ste uradili pogrešno. Povreda može da se desi svakome, ali kada sam analizirao situaciju sa svojim timom, zaključili smo da je važno raditi prave stvari na terenu i van njega, a ja to nisam uvek radio sto odsto. Govorim o odmoru, suplementaciji, dobroj ishrani. Bilo je nekih stvari koje nisam radio kako treba.“, istakao je Alkaras.
U tim trenucima Španac se prisećao Đokovića i Nadala.
„Mnogo sam razmišljao o Nadalu dok sam se oporavljao od povrede. Često kada su najbolji igrači van terena, oni često osvoje prvi turnir po povraktu. Želeo sam da bude jedan od tih igrača. Tu su primeri koji su me motivisali – kao Nadalova titula na Australijan openu 2022, onda povratak Đokovića posle odsustva, osvojio je važne turnire. To su primeri koji me inspirišu da se vratim treningu, zato što želim da se vratim na najbolji nivo i probam da pobeđujem“, objasnio je talentovani Španac.
Titula u Indijan Velsu samo je dodatno probudila u Alkarasu želju za još većim snovima. Španski as zacrtao je za ovu sezonu osvajanje novog Grend slem trofeja, a na tom putu voleo bi da savlada Novaka i Rafu.
„Kada razmišljam o ovogodišnjem cilju, moram da osvojim Grend slem. Ili bar da pokušam da osvojim Grend slem i više mastersa. To su veliki ciljevi. Ostati broj jedan, osvojiti slemove i masterse, to nije tajna. Probaću da dam najbolje od sebe na tim turnirima. Želim da pobedim Nadala i Đokovića, ali nisam ovde da im oduzimam Grend slemove ili ih sprečavam na bilo koji način da budu najbolji u istoriji. Pokušavam nekako da im se približim. Znam da će biti veoma komplikovano, možda čak i nemoguće, ali u ovom svetu morate da sanjate velike snove. Na kraju krajeva, to je moj današnji san“, rekao je Alkaras.
Svestan svog talenta, ali i pomalo skromni Alkaras opisuje pobede nad Nadalom i Đokovićem koa snove, a istina je da je već uspeo da ih pobedi obojicu i to na istom turniru prošle godine u Madridu.
Najpre je porazio Novak u polufinalu, a Nadala je eliminisao već u četvrtfinalu, da bi za titulu bio bolji od Aleksandra Saše Zvereva.
Španski as posle trofeja u Indijan Velsu stiže u Majami gde brani titulu od prošle godine. U prvom kolu je slobodan dok ga u drugom čeka pobednik duela Fakundo Bagnisa – Felipe Melingeni Alveš.
„U Majamiju ću braniti mnogo poena. Razmišljam o tome podsvesno jer želim da bude na vrhu liste. Uvek smo govorili da je trka za ATP finale važna. Ako imate dobru godinu, završićete visoko pozicionirani. Ne brinem previše o odbrani poena, samo razmišljam da uživam kada igram i bude što bolji“, zaključio je Alkaras.
Danil Medvedev, Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Ruski spektakl krunisan nestvarnim scenama u Meksiku /video/
Arina Sabalenka - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Vapaj Beloruskinje: „Toliko mržnje, a nisam ih ja povredila“
Karlos Alkaras i Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Srbi i Rusi na zadatku u Americi – ko može da vrati Novaka na prvo mesto?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala