- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbi silni na startu Majamija – Dušan poslao kući legendarnog Britanca

© AFP 2023Dušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Majamiju posle trijumfa nad Endijem Marijem u dva seta - 6:4, 7:5.
Nešto više od sat i po vremena igre bilo je potrebno Dušanu da savlada britanskog veterana koji je pružio sjajan otpor Srbinu.
U prvom setu se igralo egal sve do sedmog gema, kada je Lajović počistio Britanca za brejk bez izgubljenog poena. Taj deo meča je lako priveo kraju sa 6:4.
U drugom setu je Mari zaigrao ofanzivnije, ali je Dušan u devetom gemu prvi dočekao brejk šansu koju je odmah iskoristio. Međutim, umesto da završi posao, dozvolio je Britancu da mu uzvrati brejk, pa je borba nastavljena posle 5:5.
Nervirao se Mari, koga je u drugom setu izdao prvi servis (oko 45 odsto uspešnosti) što je Lajović znao da iskoristi. Napravio je Srbin brejk za novo vođstvo od 6:5 i potom na svoj servis konačno odradio ono što je trebao ranije - da overi plasman u drugo kolo.
Protivnik Lajoviću u sledećoj rundi biće Maksim Kresi, koji je bio slobodan na startu. Do sada su igrali samo jednom, prošle sezone u Sidneju kada je bilo 6:3, 6:4 za Amerikanca.
U drugo kolo Majamija plasirao se i Laslo Đere pošto je u prvom kolu pobedio Australijanca naših korena Aleksandra Vukića u dva seta - 6:2, 7:6.
Meč je trajao sat i 45 minuta. Vukić je poveo sa 2:1 u prvom setu, a onda je Đere osvojio pet uzastopnih gemova i dobio ovaj deo meča rezultatom 6:2. U drugom setu igralo se gem za gem, a pobednik je odlučen u taj-brejku, koji je pripao srpskom teniseru rezultatom 7:3.
Đere će u drugom kolu igrati protiv Italijana Janika Sinera, koji je bio slobodan u prvom kolu. Srpski i italijanski teniser su odigrali tri međusobna duela u karijeri, a Laslo trenutno vodi sa 2:1 u pobedama.
Novak Đoković i Karlos Alkaras, Madrid - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Alkaras se osilio i ima poruku za Novaka i Nadala: „Dok sam bio povređen, shvatio sam...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala