- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Piksi ga bacio u treći plan – povlačenje, a onda i poruka Srbiji: „Ponos, san, čast“

© AFP 2023 / TOBIAS SCHWARZSrpski golman Marko Dmitrović
Srpski golman Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Srpska fudbalska javnost bila je iznenađena vestima koje je selektor Dragan Stojković Piksi saopštio početkom nedelje prilikom okupljanja za „operaciju Nemačka 2024“, u koju će Orlovi krenuti bez iskusnog golmana Marka Dmitrovića. Povukao se čuvar Seviljine mreže, a sada se prvi put oglasio, doduše, kratkom porukom.
Selektor je poručio da je Dmitrović takvu odluku doneo iz isključivo sportskih razloga, s obzirom na to da da želi da se posveti klupskoj karijeri i želi isključivo da bude fokusiran na obaveze s timom iz Andaluzije.
Dmitrović se nije oglašavao, iako je javnost sasvim sigurno želele iz prve ruke da čuje zašto je posle samo 19 odigranih utakmica u najdražem dresu, rešio da se povuče.
Dušan Vlahović, Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Perina rabona: Izvinjenje kao „skidanje okova“ za novi početak i stari cilj
Ipak, pre početak kvalifkacija za Evropsko prvenstvu gde Srbija u petak uveče od Litvanije kreće da krči put ka Nemačkoj, Dmitrović je prekinuo zavet ćutanja putem društvenih mreža.
„Ponos, san čast! Hvala na svemu i srećno“, glasila je Markova kratka poruka.
Podsetimo, početkom nedelje na konferenciji za medije održanoj u Kući fudbala u Staroj Pazovi, selektor Dragan Stojković zahvalio se Dmitroviću na svemu što je učinio za nacionalni tim.
„Moram da napomenem da što se tiče Marka Dmitrovića, on nas je pre nekoliko dana obavestio da više neće igrati za reprezentaciju jer želi da se fokusira na klupske obaveze. Posle tačno dve godine naše saradnje, želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za reprezentaciju, kao i da mu poželim mnogo uspeha u daljoj karijeri. To je njegova odluka, opet želi da se posveti klupskim obavezama i pretpostavljam da želi da se bori da bude broj jedan na golu Sevilje. Prema njegovim rečima, Srbija ima dovoljan broj mladih golmana kojima treba pružiti šansu. Nema tu nikakvih, kako da kažem, da vam objasnim... Ne želim da se pravi nešto što nema veze sa istinom. Hvala mu na svemu, idemo dalje“, rekao je Stojković.
Upravo je dolazak Piksija na mesto selektora sklonio s gola Marka Dmitrovića, koji se kod Ljubiše Tumbakovića taman ustalio među stativama i polako, ali sigurno počeo da skuplja minute u reprezentativnom dresu.
Stojković je prvo za jedinicu izabrao Predraga Rajkovića, ali je posle toga i on izgubio status prvog golmana i od tada poverenje konstantno dobija, i opravdava, Vanja Milinković-Savić, koji je uz Strahinju Pavlovića bio najbolji pojedinac Srbije u Kataru.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Julijan Nagelsman - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Od „genija“ do „neznalice“ za tri dana –„Bejbi Murinjo“ dobio otkaz na skijanju
Lionel Mesi, Argentina, proslava - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
SPORT
Mesi dao 800. gol, „Monumental“ slavio u suzama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala