- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi dao 800. gol, „Monumental“ slavio u suzama

© AP Photo / Gustavo GarelloLionel Mesi, Argentina, proslava
Lionel Mesi, Argentina, proslava - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Pratite nas
Kapiten reprezentacije Argentine Lionel Mesi postigao je 800. gol u profesionalnoj fudbalskoj karijeri. Napadač šampiona sveta upisao se u strelce na prijateljskom meču protiv Paname (2:0) u Buenos Ajresu, a to mu je bio 99. gol u nacionalnom timu.
Pored toga, Mesi je u karijeri pogađao 672 puta za španskog velikana Barselonu i u 29 navrata za francuski Pari Sen Žermen.
Argentina je u decembru postala šampion sveta u fudbalu prvi put od 1986. godine, a Mesi je proglašen za najboljeg fudbalera turnira. U finalu, Argentina je pobedila Francusku na penale.
Mesi, koji je najveći deo karijere proveo u Barseloni, prešao je 2021. u redove Pari Sen Žermena kao slobodan igrač. Argentinac je do sada rekordnih sedam puta osvajao Zlatnu loptu. Osvojio je i Olimpijske igre 2008. i Kopa Amerika 2021.
© AP Photo / Gustavo GarelloLionel Mesi, Argentina, proslava
Lionel Mesi, Argentina, proslava - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Krajem februara FIFA mu je dodelila nagradu za najboljeg fudbalera u 2022. godini.
Prijateljska utakmica sa Panamom na čuvenom Riverovom „Monumentalu“ bila je proslava titule iz Katara. Mesi se u trenutku slavlja setio nekih prethodnih generacija Argentine.
„Znam da je ovo naše veče, da smo šampioni i da slavimo, ali ne treba da zabarovaim i one igrače koji su bili pre nas. Koji su dali sve od sebe i bili blizu osvajanja Kopa Amerika i Svetksog prvenstva. I oni zaslužuju priuznanje Argentine, jer su dali sve za ovaj dres“, rekao je Mesi.
Argentina je želela da još jednom pozdravi svoje heroje. I učinila je to na dostojan način, napravivši atmosferu koja će se zauvek pamtiti i prepričavati. Argentinci su još jednom pokazali da je fudbal u njihovoj zemlji zaista mnogo više od sporta.
© AP Photo / Natacha PisarenkoLionel Mesi, Argentina, proslava
Lionel Mesi, Argentina, proslava - Sputnik Srbija, 1920, 24.03.2023
Lionel Mesi, Argentina, proslava
Konstantno je sa tribina grmela navijačka pesma, a uoči intoniranja nacionalne himne stadion je eksplodirao, zagrmeo je drevni „Monumental“, a Lionel Mesi, njegov imenjak i selektor Skaloni i golman Emi Martinez su popustili pod naletom emocija, pa su uz široke osmehe pustili i po koju suzu.
Inače, Argentina je slavila uz dosta muka, golovima u poslednjih petnaestak minuta utakmice, a drugi pogodak bio je delo Lionela Mesija iz slobodnog udarca. Razlog više da zauvek pamti ovaj meč ima i Tijago Almada, strelac prvog gola, budući da mu je to bio prvi pogodak za seniorsku reprezentaciju.
Lukas Vera - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2023
SPORT
Argentinski fudbaler hoće ruski pasoš iz Putinovih ruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala