- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Padaju sve prepreke – Rusija igra UEFA turnir sa svojom zastavom i himnom

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFudbalski savez Rusije
Fudbalski savez Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
Pratite nas
Nacionalni fudbalski tim Rusije odigrao je utakmicu na jednom međunarodnom turniru sa svojom zastavom i himnom prvi put još od suspenzije izrečene u februaru 2022. godine.
Ženska juniorska selekcija Rusije (U-16) savladala je Bangladeš na šampionatu Fudbalske federacije Južne Azije za devojčice do 17 godina.
Meč koji je odigran u Daki završen je rezultatom od 3:0 za Ruskinje, uz dva gola Jelene Golik i jedan Anastasije Karateve. Devojke sledeću utakmicu igraju 24. marta protiv selekcije Butana, a očekuju je još i dueli protiv Nepala i Indije.
Internacionalni razvojni turnir u Bangladešu igra se od 20.-28. marta kao deo UEFA pomoćnog programa. Fudbalski savez Rusije je dobio pozivnicu da učestvuje takmičenju od evropske kuće fudbala i to pod svojom zastavom (trobojkom) i uz nacionalnu himnu.
U februaru 2022. godine FIFA i UEFA su u zajedničkom saopštenju poručile da su ruska reprezentacija i klubovi suspendovani iz svih međunarodnih takmičenja na neodređeno vreme zbog situacije u Ukrajini.
Krajem decembra, Fudbalski savez Rusije je pokrenuo pitanje mogućeg prelaska ove organizacije pod okrilje Azijske fudbalske konfederacije. Istovremeno, zajedno sa UEFA odlučeno je da se osnuje Radna grupa sa zadatkom da kreira brzu mapu povratka ruskih timova i reprezentacije u međunarodna takmičenja.
Poslednji radni sastanak FS Rusije i UEFA na ovu temu održan je 24. januara, a strane su se dogovorile da se kontakti nastave.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Mađarima stigla packa iz UEFA zbog sporne zastave na kojoj su prisvojeni i delovi Srbije!
Đerdan Šaćiri i Granit Džaka  - Sputnik Srbija, 1920, 22.03.2023
SPORT
Šaćiri ne dolazi u Srbiju, a Džaka poručuje: „Moje poreklo i krv su tzv. Kosovo“
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
„Mitrović da ne igra do kraja sezone“ – Englez nije birao reči za Srbina: „Ružno, glupo, patetično“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala