- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mitrović da ne igra do kraja sezone“ – Englez nije birao reči za Srbina: „Ružno, glupo, patetično“

© AP Photo / Mike EgertonAleksandar Mitrović
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Aleksandar Mitrović, srpski fudbaler, i dalje je na meti kritika zbog odgurivanja sudije na meču FA Kupa Mančester junajteda i Fulama, a najnovija i to izuzetno oštra kritika stigla je od Olivera Holta, novinara „Dejli Mejla“. Holt je podvukao da je Mitrović zbog besa izgledao „idiotski“.
Kada je Mančester junajtedu dosuđen penal, a Vilijan je dobio crveni karton Aleksandar Mitrović odmah je ušao u okršaj sa glavnim sudijom Krisom Kavanom. Posle tog poteza srpski napadač trpi veliku osudu engleske javnosti.
„Moderno je 'izgubiti glavu' u fudbalu, ali Mitrović i Silva su razbili taj mit. Bes nije dobar, zbog toga su izgledali maleno, iracionalno i idiotski - treba ih žaliti, a ne diviti im se“, glasio je naslov tekst Olivera Holta na „Dejli Mejlu“.
Engleski novinar nastavio je u oštrom tonu da osuđuje ne samo Mitrvića već i Vilijana kao i trenera Marka Silvu.
Leo Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Odlazak na večeru pamtiće do kraja života – policija izvlačila Mesija iz stampeda /video/
„Možda treba da budemo zahvalni jer su dozvolili sebi da deluju tako ružno, glupo i patetično. Možda treba da im budemo zahvalni zbog načina na koji su koštali svoj klub polufinala“, napisao je Holt.
Engleska javnost traži kaznu za Mitrovića, dok Holt ide korak dalje i ističe da najbolji strelac reprezentacije Srbije ne bi trebalo da igra do kraja sezone.
„Nije problem to što je uhvatio Kavanu i povukao ga nakon što je pokazao crveni karton Vilijanu. Veći problem je u tome što se Mitrović uneo u lice sudiji i izgledao je kao da će da ga svakog trenutka napadne. Kada je Kavana počeo da se povlači, Mitrović ga je jurio po terenu. Rešenje je jednostavno - Mitrović ne bi trebalo da igra ove sezone, a ako ipak zaigra, trebalo bi da bude srećan jer je kazna tako blaga“, rekao je Holt.
Novinar „Delji Mejla“ smatra da bi srpski napadač mogao da bude loš primer drugim igračima koji bi sebi dali za pravo da napadnu sudiju, a Mitrovića čak naziva i „propalicom“.
„Mitrović treba da odluči da li želi da bude profesionalni fudbaler ili propalica. To što je uradio, i način na koji je to uradio, to je tip ponašanja koji dovodi do napada na sudije. Takvo ponašanje daje za pravo deci i igračima iz nižih liga da je u redu da prete sudijama“, zaključio je Holt.
Inače, Fudbalska asocijacija Engleske optužila je Mitrovića i menadžera Marka Silvu za nasilničko i nedolično ponašanje. U saopštenju FA Engleske navodi se da je golgeter Srbije uhvatio sudiju Krisa Kavanu za ruku i uneo mu se u lice. Takođe, pominje se i neprimeren rečni od strane napadača Fulama, kao i menadžera Marka Silve. Još nije poznato koliko mečeve suspenzije će dobiti Mitrović, ali se po svoj prilici očekuje da bude više od tri meča, koliko je predviđeno za dobijaanje direktnog crvenog kartona.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je pored pada Novaka Đokovića na ATP listi bila i fudbalska reprezentacija Srbije.
Detalj sa utakmice Srbija- Švedska - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Agonija Srbije traje četvrt veka, ali su prognoze ohrabrujuće
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Udario Srbina i dobio 40 godina zabrane!
Dragan Džajić Džaja - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
Džajić prvog radnog dana posetio Piksija i reprezentativce – i poslao zanimljivu poruku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala