- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Indijac zbog magične kafe napisao istoriju – Novak mu pomogao, a Rohan u Americi napravio čudo

© AP Photo / Mark J. TerrillRohan Bopana i Metju Ebden
Rohan Bopana i Metju Ebden - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
Pratite nas
Rohan Bopana iz Indije postao je najstariji šampion ATP turnira posle osvajanja titule na Mastersu u Indijan Velsu u dublu sa Metjuom Ebdenom pobedom nad Veslijem Kolhofom i Nilom Skupskim (6:3, 2:6, 10:8). Bopana je jedan od članova PTPA koju je osnovao Novak Đoković, a prepoznatljiv je po tome što je za svoj uspeh najviše zahvalan kafi.
Tokom svoje bogate karijere Rohan Bopana osvojio je 32 titule u dublu, dok je u miksu stigao i do Grend slem trofeja, međutim pehar sa ovogodišnjeg Indijan Velsa posebno će pamtiti jer je kao 43-godišnjak postao najastariji osvajač jednog teniskom turnira hiljadu serije.
Indijski teniser prestigao je Danijela Nestora sa kojim je ranije i sam igrao u dublu, a koji je kao 42-godišnjak osvojio Masters u Sinsinatiju.
„Razgovarao sam sa Danijem i rekao mu 'Izvini, oboriću tvoj rekord'. Budući da sam bio u finalu već sam bio nasjstariji ostalo je samo da pobedim. Stvarno sam srećan zbog toga“, rekao je Bopana posle osvajanja titule.
Uzbudljiv meč odigrali su Rohan Bopana i Metju Ebden protiv Veslija Kolhofa i Nila Skupskog, a posebno je bilo neizvesno u trećem setu kada se i prelamao ceo meč. Međutim posle izgubljenog drugog seta, uspeli su Indijac i Australijanac da se vrate u kolosek.
Puno dramatičnih mečeva je Bopana uspeo da dobije u karijeri, a kao jedan od glavnih razloga za to je ni manje ni više nego kafa.
Zasluge za trofej indijski teniser pripisao je indijskim mešavinama kafe koju neprestano pije tokom turnira. Njegov otac ima čitavu plantažu kafe u Karnataki, a napitak koji napravi od nje je glavno oružje bivšeg trećeg tenisera sveta u dublu.
„Indijska kafa koju stalno pijem kada putujem, to je tajna. Najvažnija stvar je da se osiguraš da se dobro oporaviš posle mečeva i to mi je stvarno pomoglo“, otkrio je Bopana.
Indijski teniser nedavno je apelovao na kolege da se priključe PTPA organizaciji koju je osnovao Novak Đoković. Bopana je odavno uz srpskog asa i veoma mu je zahvalan na trudu da svi igrači imaju jednaka prava.
„Moramo da verujemo u snagu našeg glasa. Samo ujedinjeni možemo da napravimo promenu na bolje zarad našeg sporta. Zato, hajde svi ra podržimo PTPA da imamo jedan jak glas koji će napraviti razliku u našem sportu i doneti boljitak i promenu koja će zaista koristiti svim teniserima. Hvala PTPA što nam pomaže“, istakao je nedavno Bopana.
Pogledajte emisiju Sputnjik sport, a tema je ovoga puta bio pad Novaka Đokovića sa ATP trona
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Španac preuzeo tron – pa pokazao da je šampion: Želeo sam da igram protiv Novaka
Novak Đoković i Andrej Rubljov - Sputnik Srbija, 1920, 21.03.2023
SPORT
Zvanično: Đoković i Rubljov zvezde spektakla u Banjaluci
Novak Đoković i Rafael Nadal pred polufinale Rolan Garosa 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 20.03.2023
SPORT
„Novak najbolji u istoriji, Rafa najteži protivnik“ – Brazilac dao iskrenu procenu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala