- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani besni posle huliganskog pira: „Vlada Nemačke neka plati štetu“

© AP Photo / Salvatore LaportaNapulj
Napulj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Neredi koji su izbili uoči revanš utakmice osmine finala Lige šampiona između Napolija i Ajntrahta i dalje su u centru pažnje evropske javnosti. Imamo i prvi bilans izgreda, to je osmorica uhapšenih huligana od kojih su trojica navijači nemačkog kluba.
Šef napuljske policije Alesandro Đulijano potvrdio je da su povređena i šestorica policajaca, kao i da je istraga o sukobima i neredima u punom jeku.
Tačno 470 navijača Ajntrahta privedeno je u policijsku stanicu na identifikaciju. Njih 120 je već napustilo Italiju tokom pre podneva, dok su preostalih 350 evakuisani u Salerno, grad južnije od Napulja, ili Rim.
Prema rekonstrukciji italijanskih medija, situacija je eskalirala tokom popodneva kada je grupa navijača Napolija napala policiju i navijače Ajntrahta na jednom od centralnih trgova. Ajntrahtovi ultrasi su prethodno marširali kroz centar Napulja i pevali provokativne pesme.
Napulj - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Haos u Napulju: „Grad je talac 300 huligana“ /foto, video/
Dan posle nasilnih sukoba navijači Ajntrahta su evakuisani iz grada. Pod pratnjom policije neki su stigli do lokalnog aerodroma, kao i do Salerna i Rima, odakle će se zapututi nazad u Nemačku.
Transport navijača je bio stopiran tokom večeri jer su navijači Napolija pokušali da dođu do hotela i luke u kojoj su bili smešteni Nemci. Zbog toga je došlo do novih okršaja huligana i policije u okolnim ulicama, a u blizini je bio i hotel u kome su odseli igrači Ajntrahta.
Tokom sukoba huligani su bacali kamenje, baklje, stolove i stolice ka protivničkim navijačima i policiji koja je morala da upotrebi suzavac. Zapaljen je policijski automobil, a nekoliko restorana i barova je uništeno.
© AP Photo / Alessandro GarofaloNapulj
Napulj - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Sukobi su u Italiji izazvali gnev javnosti jer se znalo da će nasilni navijači Ajntrahta doći na utakmicu bez obzira na to što im nije bilo dozvoljeno da kupuju karte.
„Nadam se da će svi ti kriminalci biti privedeni pravdi. Solidarnost sa policijom i gradom Napuljem koji se suočavaju sa ozbiljnim nasiljem“, poručio je zamenik premijera i ministar inostranih poslova Italije Antonio Tajani.
Desničarski političar Mateo Salvini zatražio je da Vlada Nemačke snosi troškove štete koja je naneta Napulju.
„Neka Nemci plate za svu štetu. Ministar unutrašnjih poslova je imao pravo kada je tražio zabranu ulaska huliganima“, rekao je Salvini.
Gradonačelnik Napulja Gaetano Manfredi, ministar policije Mateo Pjantedozi i perfekt Napulja Klaudio Palomba takođe su osudili divljanje huligana i najavili istragu pozadine celog slučaja.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
SPORT
Povreda je pokvarila planove Španiji i ostavila tračak nade Srbiji: „Teško je reći zbogom“
Liverpul - Real, Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
SPORT
Tužna slika srpskog fudbala – „poslednji samuraj“ i to samo na papiru
Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
SPORT
Čizma ponovo maršira Evropom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala