- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čizma ponovo maršira Evropom

© AP Photo / Gregorio BorgiaNapoli
Napoli - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
Pratite nas
Italijanski fudbal doživeo je totalnu renesansu na evropskoj sceni, a potvrda za to ogleda se u činjenici da su posle 17 godina, čak tri kluba sa Čizme izborila plasman u četvrtfinale Lige šampiona.
Posle ljutih gradskih rivala Milana i Intera, i Napoli je zauzeo svoje mesto među osam najboljih na Starom kontinentu, pa je jasno da Čizma ponovo maršira Evropom!
U petak će u Nionu biti održan žreb za četvrtfinale Lige šampiona, a najviše predstavnika imaće upravo stoprocentni Italijani (3/3), dok će se u bubnju naći čak 34 pehara i šest prvaka Evrope.
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2023
SPORT
Ruska legenda kritikuje Srbina koji je nokautirao Zenit: „Igrači ga ne razumeju“
Uz pomenuti Milan, Napoli i Inter, biće još dva engleska kluba: Mančester siti i Čelsi, jedan iz Španije – Real Madrid, Bajern Minhen (Nemačka) i Benfika (Portugalija).
Malo je nedostajalo da Porto preko srpskog reprezentativca Marka Grujića šokira Inter u revanšu u 96. minutu, ali se lopti na putu ka mreži isprečila prečka. Izostali su produžeci, i Inter se našao među putnicima za četvrtfinale.
Milan je u dvomeču osmine finala eliminisao Totenhen, zahvaljujući pobedi pred svojim navijačima rezultatom 2:0, dok su u revanšu u Londonu mreže mirovale.
Potpunu dominaciju ove sezone, kako u Seriji A, tako i na evropskoj pozornici, nastavio je da potvrđuje Napoli.
Klub s juga Italije lako je u dvomeču osmine eliminisao Ajntraht Frankfurt ukkupnim rezultatom 5:0.
Prvo lekcija u Nemačkoj 2:0, a onda i rutinska pobeda u grotlu stadiona „Dijego Armando Maradona“, gde je pre samom meča, a i posle, bilo prisutno divljanje gostujućih navijača koji su lomili sve pred sobom, a policija imala pune ruke posla.
Ipak, na terenu nije bilo nikakve drame. Dvomeč je jasno pokazao da je Napoli, bar za klasu, ispred Ajntrahta koji je završio svoju evropsku priču u osmini finala Lige šampiona.
Jasno je da bi svi zbog toga želeli da izbegnu zahuktali Napoli, gde s klupe diriguje iskusni Lučano Spaleti, dok su na terenu udarne igle Viktor Osimen i Kviča Kvarachelija, popularni Kvaradona.
Neverovatno je s kakvom lakoćom igra pomenuti duo, koji razbija sve protivničke odbrane. Upravo je Osimen s dva pucnja u metu bio koban po Nemce u revanšu.
I dok Napoli predstavlja istinsko osveženje i „minu“ koju svako želi da izbegne, Inter i Milan mogu da se pohvale činjenicom da su prvi put od sezone 2005/06 u duetu izborili plasman u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.
Takođe, prvi put posle 17 godina Italija će imati tri predstavnika među osam najboljih. Poslednji put to se godoilo 2006. godine, kada je uz Inter i Milan osminu finala uspešno odradio i Juventus.
Posle velikog uspeha Napolija oglasio se tvorac tih rezultata, Lučano Spaleti, koji je odgovorio na krupne reči Pepa Gvardiole, da je Napoli trenutno najjača ekipa u Evropi.
„To me ne čini ponosnim i nemam nikakav uticaj na mene. To je igrica koju svi znaju i koja ima za cilj stavljanja pritiska na druge. Da li da stavimo Napoli ispred Mančester sitija? Oni potroše 900 miliona u poređenju sa naših devet, postoji razlog. To je igrica kojom žele da nas uzdignu kako bi nas srušili“, poručio je bivši trener Zenita i Rome.
Zbog takvog odgovora iskusnog stručnjaka javnost u Italiji bili je oduševljenja.
Suma sumarum, Napoli nastavlja da živi svoj san. Titula u Seriji A uskoro će i matematički biti rešena, prva još od velikog Dijega Armanda Maradone i 1990. godine, dok je u igri i čuveni „ušati pehar“ koji bi bio prvi u istoriji kluba i definitivno bi Vezuv proključao.
Tema prve emisije Sputnjika sporta bila je „Zašto se povukao Nemanja Vidić?“
Liga šampiona - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Real rutinski eliminisao Liverpul – Napoli pokazao silu protiv Ajntrahta
Andrej Kančeljskis - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
SPORT
Ruska legenda otkrila neverovatan nivo mržnje prema Rusima: „Englezi ne znaju ništa!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala