- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska legenda otkrila neverovatan nivo mržnje prema Rusima: „Englezi ne znaju ništa!“

© AFP 2023 / CHRIS BACONAndrej Kančeljskis
Andrej Kančeljskis - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2023
Pratite nas
Andrej Kančeljskis, nekadašnji reprezentativac Rusije i legendarni fudbaler Mančester junajteda, istakao je da se njegov sin suočio sa diskriminacijom u Engleskoj zbog činjenice da je ruskog porekla.
Kančeljskis je rođen na teritoriji današnje Ukrajine, a od 1991. do 1995. godine je igrao u Mančester junajtedu, dok je potom nastupao za Everton.
„Svi su se okrenuli protiv Rusa, moj sin Andrej je konkurisao u jednoj kompaniji za posao i rečeno mu je da nema šanse jer mu je otac igrao za reprezentaciju Rusije. Sina sam nedavno sreo u Dubaiju, ne znam kada ću u Englesku, zovu me iz Mančester junajteda i Everton, ali je sada teško otići“, naveo je Kančeljskis.
On je potom naveo i da ponekad ne može da veruje kakva atmosfera se stvorila oko Rusa.
„U mom pasošu piše da sam rođen u Ukrajini, a prezime mi je litvansko. Englezi ne znaju geografiju, osim Engleske, ne vide ništa. Ponekad ih pogledam i pomislim koliko su glupi. Sada tamo u toj zemlji postoji veoma loš odnos prema Rusima“, dodao je Kančeljskis.
Njegova majka je i dalje u Ukrajini.
„Čujemo se svakoga dana, dobro je. Moj rodni grad Kirovograd se nalazi u središnjem delu Ukrajine i tamo nema sukoba. Važno je da je ona dobro, želeli smo da ode u Izrael, ali ne želi da ide bilo gde. Ne želi ni u Moskvu“, istakao je Kančeljskis.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala