- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jednom će se izviniti i „lavici“ iz Moskve

© AFP 2023 / ARUN SANKARVarvara Gračeva
Varvara Gračeva - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Ruska teniserka Varvara Gračeva (22) dospela je nedavno u centar pažnje zbog odluke Ukrajinke Marte Kostjuk da joj ne pruži ruku po završetku finala ženskog turnira u Ostinu. Taj incident ipak nije omeo Moskovljanku koja nastavlja da oduševljava dobrim nastupima.
Međunarodni skandal koji je napravila Ukrajinka u SAD, a u koji je Varvara uvučena bez sopstvene volje, ipak nije omeo rusku teniserku da nastavi sa dobrim igrama. Poniženje koje je doživela pred Amerikancima kao da joj je ulilo novu snagu.
Tako je na Mastersu u Indijan Velsu 66. teniserka sveta već eliminisala četiri prepreke (dve u kvalifikacijama) i stigla do 1/16 finala u izuzetno jakoj konkurenciji.
U prvom kolu „mušterija“ joj je bila Belgijanka Jasin Bonventur koju je preslišala u dva seta (6:2, 6:2) i tako stigla do 14. pobede u 2023. godini. Bio je to ujedno i Varvarin prvi trijumf na betonu na turnirima iz serije 1.000.
Njena naredna protivnica u Indijan Velsu, u drugom kolu, bila je Hrvatica Petra Martić koju je Ruskinja savladala takođe u dva seta (6:3, 6:2) za 75 minuta igre. U sledećoj rundi Gračeva se sastaje sa boljom iz duela Nemice Marije i Ruskinje Kasatkine.
Nema sumnje da Varvara Gračeva tek započinje zvezdani put ka teniskom vrhu posle solidne juniorske karijere u kojoj je bila 19. teniserka na svetu.
Brazilski fudbaler Da Silva Fereira, koji je svojevremeno nastupao za reprezentaciju Rusije, konstatovao je nedavno da će se svi iz Evropske unije uskoro izviniti Rusiji zbog odnosa prema njoj i njenim građanima u svetlu situacije u Ukrajini.
Nema sumnje da će se, kada dođe to vreme, svi izviniti i „lavici“ iz Moskve.
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Najbrže tuširanje i vožnja kolima u životu – zbog Novaka Đokovića
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Pretnja manje po Novaka – „pomračenje“ Grka i savršeni Rusi
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Ko je bolji – Rafa na šljaci ili Novak na betonu?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala