- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pretnja manje po Novaka – „pomračenje“ Grka i savršeni Rusi

© AP Photo / Mark J. TerrillStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Grčki teniser Stefanos Cicipas eliminisan je već u drugom kolu Indijan Velsa od Australijanca Džordana Tompsona – 7:6, 4:6, 7:6. Drugi nosilac na pomenutom Mastersu, koji je uz Karlosa Alkarasa jedina pretnja da svrgne Novaka Đokovića sa trona, doživeo je pomračenje i ispao već na startu.
Cicipas je kao drugi nosilac bio slobodan u prvom kolu, da bi već posle prvog meča na Indijan Velsu i borbe od dva sata i 40 minuta morao da spakuje kofere i pozdravi se sa publikom.
Kako mu je za rušenje Srbina bio potreban „Dabl Sanšajn“, odnosno da osvoji Indijan Velsi i Majami, tako je posle eliminacije postalo jasno da od toga nema ništa.
Australijanac Tompson, inače 87. reket planete, hrabro je ušao u dvoboj s favorizovanim Grkom. Džordan je posle velike borbe dobio uvodni set, u drugom je morao da potpiše kapitulaciju, ali je u trećem ponovo bio na visini zadatka i ponovo je pobednika, baš kao i u prvom setu, morao da odluči tajbrejk.
Samo dva poena u tajbrejku prepustio je Tompson trećem igraču planete, koji je šokantno eliminisan. Australijanac će se u šesnaestini finala sastaće se sa Kresijem ili Tabilom.
Za razliku od Cicipasa, koji je uz Karlosa Alkarasa (igra protiv Kokinakisa) jedini bio pretnja po Novaka za preuzimanje prvog mesta na ATP rang-listi, Kasper Rud lako je izašao na kraj sa Dijegom Švarcmanom.
Norvežanin je za 89 minuta u dva seta eliminisao Argentinca – 6:2, 6:3.
Sigurni u Indijan Velsu bili su i najbolji ruski teniseri koji nisu prepustili svojim rivali ni set. Karen Hačanov „počistio“ je Nemca Otea rezultatom 6:3, 6:3, dok je Danil Medvedev eliminisao naturalizovanog Amerikanca Nakašimu – 6:4, 6:3.
Poslednji je na teren u Sjedinjenim Američkim Državama od ruskih tenisera izašao Andrej Rubljov i bio je ubedljiv protiv Čeha Lehečke – 6:4, 6:2.
Na taj način Rusi su ostvarili savršeni učinak 3/3.
Kada je u pitanju jedina pretnja po Novaka Đokovića za preuzimanje trona, talentovani Španac Karlos Alkaras će u drugom kolu (prvo bio slobodan), igrati protiv Australijanca Tanasija Kokinakisa.
Srpski teniser Miomir Kecmanović u meču trećem kola igra protiv iskusnog Stana Vavrinke, a taj susret neće početi pre 21 čas i 30 minuta u subotu.
► Gost nove epizode emisije „Miljanov korner“ bio je Aleksandar Saša Janković, novi selektor fudbalske reprezentacije Kine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Nesvesno su Novaku učinili uslugu: „Apsolutno savršena situacija“
Letonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Apsurdni potez: Grend slem šampionka kažnjena jer je igrala sa Rusima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala