- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nesvesno su Novaku učinili uslugu: „Apsolutno savršena situacija“

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, neće igrati na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, ali Mats Vilander smatra da će pauza srpskom asu pomoći da se pripremi za Grend slemove. Čuveni švedski teniser veruje da Novak ove godine može da osvoji sva četiri prestižna turnira, a da će mu u tome pomoći odmor koji ima tokom celog marta.
Zbog zabrane ulaska nevakcinisanih stranaca u Sjedinjene Američke Države, Novak Đoković nije u mogućnosti da igra na predstojećim turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, odnosno neće igrati tokom marta.
Srpski as nije krio da je želeo da igra u Americi, međutim Mats Vilander, sedmostruki Grend slem šampion, video je i dobru stranu u tome što će Novak pauzirati.
„Ne igra, a to mu može doneti svežinu za sezonu na šljaci, a posebno na Rolan Garosu. Mislim da mu je ovo poslednja šansa za kalendarski slem i da će zbog toga morati da osvoji Rolan Garos. Zaista osećam da može to da uradi. Bio sam iznenađen što to nije uspeo pre nekoliko godina i ponovo ću se iznenaditi, jer gledajući ga kako igra na Australijan openu, nema povlačenja. Ne postaje gori na terenu, ne stari. U stvari, on samo postaje bolji. Za mene, što manje igra tenis, bolje je za njega da osvaja glavne turnire“, objasnio je Vilander.
Proslavljeni švedski teniser istakao je da se prvi reket sveta nalazi u savršenoj situaciji da osvoji sva četiri Grend slema u istoj godini jer će u narednom periodu moći da trenira koliko želi i to okružen porodicom.
„Mislim da za nekoga ko ima decu i porodicu, ovo apsolutno savršena situacija. Imate priliku da trenirate kod kucće, trenirate koliko želite. Da večerate sa svojom porodicom, stavite decu u krevet, provedete vreme sa ljudima koji ti najviše znače i koje voliš“, istakao je Vilander.
Iako tokom proteklih godina Šveđanin nije bio naklonjen Đokoviću, ovoga puta morao je da mu oda priznanje. Vilander veruje da Novak u narednom periodu neće imati problema pogotovo kada je reč o samopouzdanju, sa čim na drugoj strani mlađi igrači imaju problem.
„Đoković je već broj jedan. Već je oborio sve rekorde kada je u pitanju broj jedan. Pa kakva je razlika ako osvoji još jedan Indijan Vels ili Majami? On ne mora da se bavi problemom samopouzdanja. Većina igrača mora na tome da radi. Čini se da Novaku Đokoviću nije potrebno mnogo samopouzdanja da bi se vratio u krug šampiona i ponovo počeo da pobeđuje“, zaključio je Vilander.
Srpski teniser početkom godine osvojio je Australijan open, a za razliku od prethodne godine ove sezone će moći da igra na US Openu jer će zabrana u Sjedinjenim Američkim Državama biti ukinuta 11. maja.
Novak će zaista biti u dobroj prilici da osvoji kalendarski Grend slem, a Rolan Garos biće najteži izazov jer će do tada biti spreman i Rafael Nadal.
Letonska teniserka Jelena Ostapenko tokom duela sa Ajlom Tomljanović na Vimbldonu - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Apsurdni potez: Grend slem šampionka kažnjena jer je igrala sa Rusima
Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Filip potpuno razočarao – s „krompirom“ ide iz Kalifornije!
Novak Đoković i Tomi Has - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
Ne mogu da prežale nedolazak Đokovića: „Amerika – jedina zemlja sa ograničenjima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala