- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najbrže tuširanje i vožnja kolima u životu – zbog Novaka Đokovića

© AP Photo / Aaron FavilaNovak Đoković – Aleks De Minor
Novak Đoković – Aleks De Minor - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Kada se u januaru 2022. Novak Đoković susreo sa maltretiranjem i deportacijom iz Australije izgledalo je kao da nema prijatelja u Melburnu. Čitav slučaj je izazvao bes kod domaćina i kritike ostatka sveta. Ali Novak je uspeo da ispuni srce bar jednom Australijancu, a to je mladi Džejms Mekejb (19).
Talentovani teniser koji je stigao do svog prvog ikada polufinala Čelindžera u Benglauru, trenirao je dva puta sa Đokovićem - jednom odmah po puštanju Srbina iz imigiracionog pritvora, a drugi put pre deportacije.
„Bilo je stvarno neverovatno. Igrao sam kvalifikacije za Australijan open i izgubio u tri seta. Mislio sam da ću biti slobodan sledećeg dana, ali oko 12 sati zazvonio mi je telefon. Neko je pitao da li hoću da sparingujem sa Novakom pola sata na Rod Lejver areni. Naravno, rekao sam da hoću, izveo možda najbrže tuširanje i vožnju kolima ikada u životu“, ispričao je Mekejb.
U tom trenutku mladi Australijanac je bio 1.211. na ATP listi u singlu i tek je počeo profesionalnu karijeru na turu. Sada je nadomak ulaska među 300 na svetu, ali ništa, kako kaže, ne može da se poredi sa susretom sa Đokovićem.
„Novak je jedan od najfinijih momaka koje sam sreo. Način na koji igra tenis i odnosi se prema protivniku je džentlmenski. Zaista sam želeo da se vrati u Australiju ove godine i osvoji Melburn“, rekao je Mekejb.
Australijanac je podsetio i na čuvenu priču iz detinjstva kada je sreo Novaka.
„Kada sam bio jako mali (2013) prisustvovao sam bacanju novčića na meču između Davida Ferera i Đokovića i rekao Španca da bira stranu na šta su se svi smejali. Đoković se setio i tog detalja kada sam mu ispričao. Bio sam tužan kada su ga deportovali i zato sam objavio onaj post na društvenim mrežama, što je za sada vrhunac moje karijere“, dodao je Australijanac.
Kao većina zemljaka i Mekejb dolazi iz mešovite sredine. Pored tenisa, bavi se kriketom i plivanjem, a obožava i muziku. Svira čak tri instrumenta klavir, gitaru i flautu.
„Uvek pred mečeve slušam klasičnu muziku, poput Betovena ili Šopena. Mislim da i Đoković radi isto. Flauta mi pomaže kod disanja jer udišem vazduh pravo u dijafragmu. To pomaže da srce bolje radi, zato je flauta sjajna“, zaključio je Mekejb.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković se smeje tokom treninga na Rod Lejver areni - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
SPORT
Devet godina kasnije Novak sreo poznato lice u Australiji
► Progledajte emisiju Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala