- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ivić pobedio Jokanovića u srpskom derbiju u Rusiji

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaDinamo i Krasnodar
Dinamo i Krasnodar - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Vladimir Ivić je savladao Slavišu Jokanovića u prvom srpskom derbiju u ruskoj Premijer ligi. Krasnodar je u 19. kolu bio bolji na svom terenu od Dinama iz Moskve (3:1) na oduševljenje domaće publike.
Sjajan duel odigrali su timovi koje vode srpski treneri. Dinamo je bio bolji u prvom, Krasnodar u drugom poluvremenu, u kome je više od pola sata imao igrača više, što se ispostavilo na kraju kao ključni faktor na ovom meču.
Moskovljani su poveli u 19. minutu pogotkom Konstantina Tjukanova, kome je asistirao potonji tragičar Ngameleu. Radost gostiju trajala je samo pet minuta pošto je Kadi Borhes u 24. postigao prvi od svoja dva gola na ovom meču.
Asistirao mu je Kristijan Ramirez, a Brazilac posle greške iskusnog golmana gostiju Šunjina, pokazao zašto je Ivić ove zime insistirao baš na njegovom dolasku iz Azerbejdžana.
© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Ivić
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pitanje je u kom bi smeru ova utakmica otišla da je Tjukavin u 53. minutu iskoristio sjajnu priliku za goste. Napadač Dinama se našao oči u oči sa golmanom Krasnodara, ali je pogodio stativu i idealna prilika je propala.
Bio je to početak problema za tim Slaviše Jokanovića. Neoprezni Kamerunac Ngameleu zaradio je direktan crveni karton u 59. minutu zbog preoštrog starta na fudbaleru domaćeg tima. Zasluženo, sreća pa mu nogu nije polomio.
Bio je to znak za domaće fudbalere da krenu ofanzivno ka golu Dinama, a ofanziva se isplatila u 68. minutu. Lopta je na desnom krilu došla do Kadija Borhesa koji je posle par koraka levicom idealno šutirao i matirao golmana gostiju.
© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSlaviša Jokanović
Slaviša Jokanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Lopta je pogodila levu stativu i nije bilo šanse da iskusni Šunjin odbrani svoju mrežu posle majstorskog udarca veziste Krasnodara.
Desetkovani Dinamo u poslednjih 20-ak minuta nije imao snage da se vrati u meč. Domaćin se orijentisao na odbranu prednosti i kontre, a posle jedne takve u 93. minutu Nikita Krivcov je postavio konačnih 3:1.
Srpski vezista Mihailo Banjac je odigrao svih 90 minuta za Krasnodar i bio jedan od najzaslužnijih za premijerni prvenstveni trijumf Vladimira Ivića na klupi ovog tima.
Miroslav Klose - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Mladi Srbin ima jednu manu – ali i enigmatičnu vrlinu: „Marko je nešto posebno“
Geri Lineker - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Legenda zabranjena na javnom servisu – uporedio Britaniju sa nacističkom Nemačkom: „Neću se izviniti“
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
SPORT
Vanja je za dlaku „promašio“ Rusiju: „Nudio sam ga besplatno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala