- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mladi Srbin ima jednu manu – ali i enigmatičnu vrlinu: „Marko je nešto posebno“

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHEMiroslav Klose
Miroslav Klose - Sputnik Srbija, 1920, 11.03.2023
Pratite nas
Talentovani srpski napadač Marko Lazetić (19) obreo se tokom zime na pozajmici u austrijskom bundesligašu Altahu. Već na debiju mladi napadač Milana postigao je gol na prijateljskoj utakmici posle samo 17 sekundi, ali od tada nije uspeo da se nametne treneru Miroslavu Kloseu.
Slavni Nemac je Lazetiću za sada namenio epizodnu ulogu, sa klupe za rezerve, pa je na četiri utakmice mladi Srbin sakupio samo 117 minuta, a Altah sa tri poraza dospeo na pretposlednje mesto na tabeli.
Klose, međutim, ističe da veruje u kvalitete mladog srpskog napadača.
„Marko ima nešto posebno. Znali smo za njegove slabosti kada smo ga dovodili, da ne voli da igra i trenira bez lopte, ali sa loptom je stvarno sjajan na treninzima. Video sam to kada sam bio u Milanu na treningu kod Piolija. Kao bivšem napadaču odmah mi je zapao za oko“, otkrio je Klose.
Legendarni Nemac ponavlja da je Marko još mlad i da je prerano opteretiti ga velikim očekivanjima.
„Rođen je tek 2004. godine i nosi sa sobom paket sjajnih trikova. Njegov šut, igra glavom su prednosti koje su me zaista impresionirale“, dodao je Klose.
Inače, Marko Lazetić je u Altahu završio posle duge zime u kojoj se dosta licitiralo oko njegove dalje karijere i kluba.
Milan nikako nije želeo da ga proda, već samo da ga pošalje negde na „kaljenje“ - da očvrsne i ojača. U jeku januarskog prelaznog roka stigla je šokantna vest iz Albanije, da je na pomolu njegov transfer u Partizani iz Tirane.
Već na prvu loptu se ispostavilo da je reč o klasičnoj lažnoj informaciji, da bi se potom u igru uključila Ređina, koju vodi legendarni napadač Milana Filipo Inzagi.
Nije talentovani 19-godišnjak hteo u Seriju B na „kaljenje“, već je želeo da ostane da proba da se izbori za minutažu na San Siru.
Ali, želje su jedno, a realnost nešto potpuno drugo, pa je u vraški teškoj konkurenciji - Žiru, Ibrahimović i Leao, odlučio da prihvati poziv iz Austrije.
Da li je dobro izabrao, pokazaće vreme.
Dinamo Zagreb, BBB, Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Dva sata svađe i pesnica u glavu – Mamić preživeo izbacivanje iz Dinama
Ari  - Sputnik Srbija, 1920, 09.03.2023
SPORT
„Cela Evropska unija će se izviniti Rusiji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala