- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Grof je „nameštao“ Zvezdi Rusa za napad na Evropu: „Pogrešio je“

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaArtjom Dzjuba
Artjom Dzjuba - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Miodrag Grof Božović, nekadašnji trener Crvene zvezde koji je ime gradio u Rusiji, poručio je da je savetovao Artjoma Dzjubu da iz Zenita pređe na Marakanu, ali da je iskusni Rus odlučio da pređe u tursku Adanu. I, prema njegovom mišljenju, pogrešio je!
Prošlog leta srpski i ruski mediji pisali su o mogućem transferu Artjoma Dzjube iz Zenita u Crvenu zvezdu. Ipak, do toga nije došlo jer je ruski napadač eskivirao dolazak u Srbiju, izabravši Tursku.
Samo četiri utakmice odigrao je Dzjuba za Adanu i postigao jedan pogodak. Usledio je ekspresni povratak u ruski fudbal i potpisivanje ugovora sa Lokomotivom iz Moskve, za koju je već na debiju upisao het-trik.
Miodrag Grof Božović je u razgovoru za Sport ekspres obelodanio da je savetovao Dzjubi da pređe u Crvenu zvezdu i da s njom napadne Ligu šampiona.
„Dzjuba je sjajan. Njegov povratak u tim godinama je velika stvar za ruski fudbal. Izuzetno sam srećan zbog njega. Ali, napravio je veliku grešku kada je napustio Rusiju i otišao u Tursku. Pokušao sam da ga dovedem u Crvenu zvezdu, klub je bio otvoren za njegov dolazak. To je bilo letos, pre nego što je otišao u Tursku. Zvezda je tražila takvog napadača sa kojim će se plasirati u Ligu šampiona. Siguran sam da bi joj Dzjuba pomogao u tome, ali Artjom nije želeo da ide u Srbiju i odlučio se za tursku Adanu“, rekao je Grof i nastavio:
„Bilo bi mu bolje da je izabrao Beograd jer se transfer u Tursku ispostavio kao promašaj. Još jesenas sam bio siguran da nije rekao poslednju reč na terenu i sada to potvrđuje“.
Nekadašnji golgeter Zenita i centarfor kom nedostaje samo jedan gol u dresu „Zbornaja komande“ da bude najbolji strelac u istoriji Rusije. Ima 34 godine, ali je pokazao da i dalje nije vreme da „okači kopačke o klin“.
Štaviše, Grof Božović koji je u Rusiji vodio Amkar, Moskvu, Lokomotivu, Krilja Sovjetov, Rostov, Arsenal iz Tule, te je odlično upoznat sa stanjem u ruskom fudbalu, smatra da Dzjuba i dalje ima šansu da ispiše istoriju. Iako se ne nalazi na spisku selektora Valerija Karpina u poslednje vreme, prema rečima Grofa nije to gotova priča.
„Potreban mu je još jedan gol da postane najbolji strelac u istoriji Rusije. Ukoliko nastavi da igra i postiže golove, siguran sam da će uslediti poziv. Karpin je pametan čovek i trener. Ako mu Dzjuba bude potreban, sigurno će ga pozvati, uprkos konfliktu koji su imali“, zaključio je bivši trener Crvene zvezde.
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Očekivala se promocija, usledio je „dribling“ Lalatovića
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Srpska desetka je „vaskrsla“ i u leđa joj gledaju Mesi i De Brujne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala