- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Krštenica je otkrila pravu istinu i šokirala Nemačku – slagali su ga da je mali

© AFP 2023 / INA FASSBENDERJususfa Mukoko, Nemačka
Jususfa Mukoko, Nemačka - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
Pratite nas
Fudbalski svet bruji o napadaču Borusije Dortmund Jusufu Mukoku za kog je dokazano da je četiri godine stariji od onog što je pisalo u dokumentima kada je stigao u Nemačku. Istraga je okončana, a novinari magazina „Bunt“ objavili su kopiju njegove krštenice u kojoj piše da je rođen 19. jula 2000. godine, a ne 20. novembra 2004. što piše u pasošu.
Veliki talenat rođen u prestonici Kameruna izabrao je 2016. godine da igra za reprezentaciju Nemačke, ali je još u mlađim kategorijama bilo čudno sve oko njegovih godina i fizičkog izgleda.
Izgledao je poput džina i bio daleko ispred svojih vršnjaka, prosto niko nije mogao da poveruje da zaista ima onoliko godina koliko tvrde njegovi klubovi i papiri koje poseduje.
Kao izuzetan talenat je 2014. godine pojačao mlađe kategorije Sent Paulija, posle čega je prešao u Dortmund.
Dominirao je u svakom smislu i bio nezaustavljiv za rivale, ali mu je to po svemu sudeći u velikoj meri omogućilo što je bio stariji.
Ni više, ni manje nego četiri godine.
Dokument koji je udarna vest u svim nemačkim i svetskim medijima vezanih za sport i fudbal, ističe da je rođen 2000. godine u Jaundeu u Kamerunu, a u krštenici se u odnosu na pasoš razlikuje i ime oca.
Naime, magazin Bunt koji je objavio izvod iz matične knjige rođenih, dodaje da je ime njgegovog biološkog oca Usman Mohamad, koji je taksista, dok mu je majka Jusufa Harira.
E sad, u Nemačkoj krštenici stoji da mu je ota Džozef Mukoko, ali je navodno to ime očuha.
Ekstratalentovani Afrikanac je u mlađim kategorijama, za igrače uzrasta do 15 godina, u jednoj sezoni postigao neverovatnih 90 golova na 56 utakmica. Igrama i visinom, fizičkom snagom, dominirao je u odnosu na konkurenciju.
„Njegove godine mogu samo da se nagađaju. Realnost je verovatno takva da ima bar godinu ili dve više, ali zasigurno nema 17. Uprkos svemu tome, Mukoko nije ništa kriv. Nikoga nije varao, niti je počinio bilo kakvu prevaru“, rekao je pre nekoliko godina Timo Prajs, trener mladog tima Borusije Dortmund.
U međuvremenu Mukoko je prekomandovan u „A“ tim „Milionera“ i počeo je da piše istoriju, kao najmlađi starter, kasnije i strelac, što mu je u velikoj meri podiglo tržišnu vrednost. Ipak, sada će sve to biti poništeno i preinačeno, s obzirom na to da je javnost informisana o njegovim pravim godinama. Jusufa je nedavno produžio ugovor sa poznatim nemačkim klubom do 2026. godine.
Podsetimo, Mukoko je kao 18-godišnjak bio jedan od najmlađih aktera Svetskog prvenstva u Kataru, gde je Nemačka okončala učešće već u grupnoj fazi, u konkurenciji sa Španijom, Kostarikom i Japanom.
Prethodno je nosio dres „pancera“ za selekcije uzrasta do 16, 20, i 21. godinu.
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Očekivala se promocija, usledio je „dribling“ Lalatovića
Dušan Tadić, Ajaks - Sputnik Srbija, 1920, 10.03.2023
SPORT
Srpska desetka je „vaskrsla“ i u leđa joj gledaju Mesi i De Brujne
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala