Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Supruga uhapšenog Srbina: Optužbe su lažne, 1999. godine nije radio u policiji

Zorica Arsić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Zorica Arsić, supruga Zlatka Arsića koga je sinoć takozvana Kosovska policija na administrativnom prelazu sa Srbijom uhapsila zbog navodnog ratnog zločina, tvrdi da su optužbe protiv njenog supruga lažne, ističući da je on imao dobre odnose sa svojim susedima, bilo da su oni Srbi ili Albanci.
Arsićeva je rekla da je njen suprug 1999. godine bio mlad i da nije bio pripadnik srpske policije, kako se navodi u optužbi.
„Ja tvrdim da on 1999. nije bio srpski policajac, tada je imao 19 ili 20 godina, posle toga je počeo da radi u KPS“, rekla je Arsićeva za „Kosovo onlajn“.
Navela je da je njen suprug radio od 2006. godine kao kosovski policajac, sve dok nije suspendovan pre dve godine. Dodala je i da je pre službe u tzv. Kosovskoj bezbednosnoj službi radio kao obezbeđenje u tzv. Skupštini Kosova.
Arsićeva je dodala i da optuže koje se stavljaju na teret njenom suprugu nisu istinite i da on nikoga nije maltretirao.
„To je laž i nije tačno da je bilo koga maltretirao i to mogu da pitaju koga god hoće. On ima lepe odnose i sa Albancima i sa Srbima i uvek je lepo sa svima sarađivao“, istakla je Arsićeva.
Ona je kazala da je njen suprug nakon hapšenja odveden u Prištinu, kao i da od sinoć ništa ne zna više o njemu. Prema njenim rečima tzv. kosovska policija je izvršila i pretres njihove kuće.
„Došli su i uhapsili su ga i odveli za Prištinu. Našli su samo jednu lovačku pušku za koju on ima dozvolu i svima je poznato da je lovac. Okrenuli su sve, čak i komšijska dvorišta i ništa osim puške nisu našli, a ništa osim nje nije ni imao“, kazala je Arsićeva.
Predsednica Privremenog organa Kosovska Kamenica Tanja Aksić ocenila je da hapšenje Zlatka Arsića predstavlja zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji.
„Za svakog Srbina u Kosovskoj Kamenici u Kosovskom Pomoravlju ovo predstavlja zastrašivanje Srba. Gospodin Arsić ima samo 45 godina. Nekih 15 godina radio je kao policajac u Kosovskoj policiji. U dobrim međuljudskim odnosima je i sa svojim komšijama Albancima i sa Srbima i smatram da je ovo još jedan vid pritiska na Srbe koji su ostali da žive na ovim prostorima“, kazala je Aksićeva.
Istakla je da je o Arsićevom slučaju sinoć obaveštena, nakon čega je odmah obavestila Kancelariju za Kosovo i Metohiju.

„Kancelarija je obezbedila pravnu pomoć za porodicu Arsić. Borićemo se svim demokratskim sredstvima da se gospodin Arsić vrati kući svojoj porodici“, rekla je Aksićeva.

Otac Zlatka Arsića, Predrag Arsić, kaže da je njegovog sina osoba koja ga je prijavila da joj je pretio oružjem i uzeo boks cigareta, pomešala s nekim drugim.
„Postoji mogućnost da mu je uzeo neko drugi, policije je tad bilo svuda, ali on je optužio moje dete“, kaže Arsić.
Zlatka Arsića, oca troje dece, iz sela Ajnovce kod Kosovske Kamenice, sinoć je uhapsila kosovska policija jer ga Specijalno tužilaštvo tereti da je u policijskoj stanici u Kosovskoj Kamenici u martu 1999. godine u svojstvu policijskog službenika pretukao i maltretirao oštećenog sa inicijalima B.M, kao i da je u saradnji s drugim pripadnicima srpske policije i paravojnih grupa, navodno učestvovao u deportaciji i raseljavanju Albanaca.
Severna Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SRBIJA
Priština presuđuje Srbima i pre sudskog procesa: Kancelarija za KiM o novom hapšenju Srbina
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SRBIJA
Potresno svedočenje dvojice mladića koje su prebili pripadnici ROSU: Tukli su nas zato što smo Srbi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala