Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Priština presuđuje Srbima i pre sudskog procesa: Kancelarija za KiM o novom hapšenju Srbina

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Kosovska Mitrovica
Severna Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Hapšenje Zlatka Arsića, oca troje dece iz sela Ajnovce u Kosovskoj Kamenici novi je vid pritiska i maltretiranja kojem su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno južno od Ibra kojima Priština presuđuje u javnosti i pre završetka samog sudskog procesa, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju Arsiću je odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć, a predsednica privremenog organa Kosovske Kamenice Tanja Aksić jutros je obišla porodicu uhapšenog i ponudila im svu pomoć i podršku, navodi se u saopštenju.
Arsić je uhapšen na administrativnom prelazu Bela Zemlja, jer ga prištinsko specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin.
„Arsić je pripadnik Kosovske policije i postavlja se logično pitanje kako je prošao sve neophodne provere i testove za rad u ovom organu, a sada je naprasno optužen za navodni ratni zločin? To otvara opravdanu sumnju da su motivi Arsićevog hapšenja posve drugačije prirode, a tome u prilog ide i sinoćnje saopštenje Dželjalja Svečlje koji je Arsića proglasio krivim i pre suđenja i odluke suda“, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.
To jasno govori da za Srbe na KiM nema ni prava ni pravde, da im se presude po političkom i etničkom ključu izriču u javnosti, čime im se krši pretpostavka nevinosti i uskraćuje pravo na pravično suđenje, navode iz Kancelarije za KiM i dodaju da će o svemu ovome obavestiti i međunarodne institucije koje deluju na prostoru KiM.
Anketa
Da li će Priština formirati ZSO?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala