- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Još jedna žrtva „italijanske inkvizicije“

© AFP 2023 / IAN KINGTONSlaven Bilić
Slaven Bilić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
Pratite nas
Slaven Bilić je dobio otkaz u Votfordu, posle samo šest meseci od kada je predstavljen za novog trenera popularih „Stršljenova“.
Hrvatski stručnjak je stigao na „Vikeridž Roud“ u septembru i tada je sa klubom potpisao ugovor na godinu i po dana. Sada je dobio otkaz posle samo 11 utakmica.
Biliću je presudio remi bez golova sa Prestonom minulog vikenda. Votford je deveti na tabeli, 13 bodova od direktne promocije u Premijer ligu.
Posle duela sa Prestonom, hrvatski trener ni sam nije znao šta ga čeka posle samo jedne pobede na poslednjih osam utakmica.

„Ja imam svoj posao, to je ono na šta imam uticaj. Sve ostalo nije u mojim rukama, nije u mojoj moći niti je moja odluka“, rekao je Bilić.

Bilić je čak 18. trener koga je familija Poco smenila u poslednjih 11 godina, a na toj listi ima mnogo zanimljivih imena – Šon Dajš, Đanfranko Zola, Slaviša Jokanović, Kike Sančes Flores, Marko Silva, Vladimir Ivić, Roj Hodžson.
Zbog ovakve reputacije vlasnici Votforda su dobili epitet „trenerske inkvizicije“, ali u klubu pravdaju odluku da smene Bilića.
„Mi imamo ambiciju da budemo uspešni ove sezone i potrebno nam je da nešto brzo promenimo i uradimo dok je još šansa za plasman u Premijer ligu realna mogućnost. A kako je prelazni rok završen, promena trenera je jedina opcija kako bi se promenila energija pred mečeve koji dolaze“, rekao je tehnički direktor Votforda Ben Manga.
Sa Bilićem je otišao i kompletan stručni štab, a novi trener Votforda je Kris Vajlder, nekadašnji kormilar Šefild junajteda.
Stefan Bajčetić - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
Uzalud nade Srbije – Stefan neće biti Orao
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
Huligan koji je napao reprezentativca Srbije ide u zatvor: „Ne sećam se, mnogo sam popio“
Emre Džan i Dani Makeli - Sputnik Srbija, 1920, 08.03.2023
SPORT
U Beogradu je „zakuvao“, a u Londonu je prekipelo: „Kriv je, nema priče!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala