- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Golgeter priznao krivicu – „prokockao“ i najvažniju stvar u karijeri

© AP Photo / Dave ThompsonAjvan Toni
Ajvan Toni - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
Pratite nas
Napadač Brentforda Ajvan Toni očekuje suspenziju od Fudbalske asocijacije Engleske nakon što je priznao da je prekršio pravila o zabrani klađenja za fudbalere.
„Dejli Mejl“ je prvi objavio da je povremeni reprezentativac Engleske priznao krivicu za 226 optužbi koje je izneo FA Engleske prošle godine na njegov račun, ali i da je porekao preostale.
Toni (26) je isprva bio otužen za 232 prekršaja u novembru prošle godine, a učinio ih je u periodu od februara 2017. do januara 2021. Mesec dana kasnije Toni je još 30 puta prekršio pravila o zabrani klađenja.
FA Engleske će sada razmotriti priznanje i zakazati novo saslušanje pred Nezavisnom regulatornom komisijom koja će mu izreći adekvatnu suspenziju. Komisija će odlučiti da li da odbaci ili prihvati optužbe koje Toni negira, bazirano na dokazima.
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 07.03.2023
SPORT
Koga želite da vidite na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije?
Onda će pre izricanja suspenzije razmotriti prethodne prekršaje, a kako saznaje britanski „Skaj Sports“, Toni bi mogao da dobije šest meseci zabrane igranja fudbala.
Njegovom klubu Brentfordu je u interesu da Toni što pre počne da služi suspenziju kako bi mogao da se vrati na teren na startu sledeće sezone. Bilo kakva kazna računaće se i tokom letnje pauze pa je jasno zašto se premijerligašu žuri.
Međutim, problem je što bi moglo da protekne nekoliko nedelja do konačne presude, a saslušanje Tonija pred Komisijom očekuje se tek u aprilu. Tokom spornog perioda, Toni je igrao za Skantorp, Vigan, Piterbro i Brentford.
Zbog ovih dešavanja Toni neće dobiti poziv u reprezentaciju Engleske za martovske utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, iako je selektor Sautgejt planirao da ga zove jer je u solidnoj formi. I to je prokockao...

Ko ne sme da se kladi na fudbal?

Klađenje na fudbal zabranjeno je širom sveta za igrače, menadžere, trenere, klupske funkcionere, direktore i sve koji rade u Premijer ligi, Engleskoj fudbalskoj ligi, Nacionalnoj ligi i ženskim fudbalskim ligama.
Učesnicima je zabranjeno direktno i indirektno klađenje na bilo koji fudbalski meč širom planete. Kazna čeka i svakoga ko se kladi na ostale stvari vezane za fudbal kao što su tansferi igrača, imenovanja trenera ili izbor fudbalera.
Otkrivanje insajderskih informacija, koje bi neko potencijalno mogao da iskoristi za klađenje, takođe je zabranjeno. Insajderska informacija je informacija koju je neko stekao zahvaljujući poziciji koju ima u fudbalskoj piramidi i koja ne sme da bude javna, kao što su povrede igrača ili sastav tima.
Nije dozvoljeno da se insajderske informacije koriste za klađenje, niti da se daju instrukcije nekom drugom da se kladi u nečije ime. Takođe, nije dozvoljeno ni prenošenje insajderskih informacija nekome ko bi ih koristio za klađenje.
Nenad Lalatović - Sputnik Srbija, 1920, 06.03.2023
SPORT
Otkaz Lalatoviću za nastavak turneje po Srbiji – sledi selidba s juga na sever?
Mančester junajted - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Nezapamćena sramota koja ostaje doveka – Junajted primio sedam golova na Enfildu
Vladimir Ivić - Sputnik Srbija, 1920, 05.03.2023
SPORT
Srbin pokazao poštovanje prema Rusiji: „Hoću da naučim ruski jezik“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala