- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Od mučkog napada do izvinjenja i cveća za Srbina – i to na njegovom terenu

© AP Photo / Peter DejongMarko Dmitrović
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 02.03.2023
Pratite nas
Dva lica pokazali su navijači PSV-a iz Ajndhovena pokazali pred Srbinom Markom Dmitrovićem. Posle mučkog napada u Holandiji, gde ga je huligan koji je utrčao na teren udario pesnicom u lice, posle čega ga je golman Sevilje lako savladao i poslao na travu, usledilo je izvinjenje „začinjeno“ cvećem.
Navijači slavnog holandskog kluba, članovi navijačke grupe "Filipsovaca" doputovali su na Pirinejsko poluostrvo, kako bi ispred stadiona Sevilje "Ramon Sančes Pishuan" ostavili Marku Dmitroviću cveće s pismom u kojem mu se iskreno izvinjavaju za neprijatnost koju je doživeo u Ajndhovenu u revanš meču šesnaestine finala Liga Evrope.
„Dragi gospodine Dmitroviću, izvinjenje u u ime svih pristalica PSV-a. Nadamo se da ste dobro nakon incidenta. Želimo vam sve najbolje i puno sreće u Ligi Evrope“, stoji u kratkoj poruci koju su navijači PSV-a posvetili napadnutom srpskom golmanu.
Podsetimo, huligan je uleteo na teren u Holandiji i s leđa je prvo napao korpulentnog srpskog čuvara mreže, koji je pokazao neverovatnu smirenost. Posle udarca koji je primio u lice, uhvatio je i relativno lako savladao huligana, sačekavši da dođu redari i policija.
Kasnije se Dmitrović oglasio, poručivši da ne voli da se bije, da to nikada nije činio, ali da jednostavno ne da na sebe i da i te kako ume da se odbrani ukoliko to situacija zahteva.
Sevilja je uprkos porazu od PSV-a u Ajndhovenu rezultatom 2:0 prošla u osminu finala, jer je u prvom meču pred svojim pristalicama slavila 3:0.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Ivan Jurić - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Vrela južnjačka krv je u milosti Hrvata – sude mu zbog Radonjića, ali istina je drugačija
Aleksandar Janković, trener, Kina - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2023
SPORT
Kina je zapamtila Antića, a sada se uzda u njegovu „desnu ruku“ s Mundijala
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala