- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Orlovi za Sputnjik: Uvek smo znali šta je cilj

© Sputnik / Lola ĐorđevićSrbija i Velika Britanija
Srbija i Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije je iskoristila poslednju šansu i plasirala se na Svetsko prvenstvo, pobedom u Beogradu nad Velikom Britanijom u završnom kolu kvalifikacija rezultatom 101:83, a igrači su za Sputnjik kazali da su uvek znali šta je njihov cilj.
Srbija je morala da ostvari pobedu kako bi obezbedila sebi poziciju na Mundobasketu, imperativ trijumfa se osećao u ekipi, bilo je i uspona i padova, a britanska ekipa je posao činila mnogo težim, naročito preko svojih levorukih igrača.
Ipak, srpski tim je uspevao da pronađe prava rešenja u teškim momentima, imao je probleme sa primljenim koševima u finalnim sekundama četvrtina, što mu je kao po pravilu seklo krila, ali kada se lomilo fokus je bio na najvišem nivou, uprkos trzavicama.
Najbolji u srpskom timu bio je Aleksa Avramović, ubacio je 20 poena i još jednom pokazao da ima veliki motiv kada nosi dres svoje države.
„Uvek je lepo doći i igrati za reprezentaciju, stvarno se osećam ponosno, to je jedan od mojih dečačkih snova. Ne bih isticao sebe u celoj priči, mnogo igrača je prošlo kroz sve kvalifikacione cikluse. Jednostavno, trudimo se da uvek podižemo formu, da se bolje upoznamo, da nam bude lakše na svakom narednom okupljanju. Nije uvek lako, uvek je drugačiji tim, ali smo svoj cilj ispunili“, naveo je Avramović za Sputnjik.
Jedan od retkih igrača koji je gotovo uvek bio u situaciji da se odazove pozivu je i kapiten Marko Jagodić Kuridža, koji nema dilemu u vezi sa igranjem za reprezentaciju iako ima 36 godina.
„Ako me selektor bude zvao, ja ću se odazvati. Neka najboljih 12 ide na Mundobasket, ako u tom trenutku budem tu – super, ako ne, navijaću za Srbiju kao i uvek“, istakao je borbeni košarkaš za Sputnjik.
Značajan doprinos dao je i Ognjen Dobrić, košarkaš Crvene zvezde, koga je sukob FIBA i Evrolige često sprečavao da bude deo nacionalnog tima.
„Takva je situacija, mnogo igrača ima obaveze u klubovima ili povrede koje mora da sanira... Ko god je došao na okupljanje doneo je pozitivnu energiju i atmosfera je uvek bila dobra. To je najbitnije, uvek se znalo šta je cilj i zašto smo tu, za šta se okupljamo i to je bilo dovoljno da se plasiramo na Mundobasket“, istakao je Dobrić za Sputnjik.
Košarkaši Srbije su poslednji izborili plasman na Mundobasket, na njemu će učestvovati 32 ekipe, a igraće se u Japanu, Indoneziji i na Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra ove godine.
Srbija i Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Kroz trnje do velike pobede u Beogradu – Srbija „stotkom“ ide na Svetsko prvenstvo!
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Crna Gora ostala bez rekorda – čudo je režirao „džin“ za čiji patriotizam ne postoji prepreka
Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Sramota Argentine, Zvezdin plejmejker razočaran: „Muka mi je od svega“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala