- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sramota Argentine, Zvezdin plejmejker razočaran: „Muka mi je od svega“

© Foto : ABA ligaKampaco
Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Argentine neće igrati na predstojećem Mundobasketu. Vicešampioni sveta su vodili sa 17 poena razlike, ali su na kraju u ključnoj utakmici izgubili od Dominikanske Republike sa 79:75.
Argentina će tako propustiti Svetsko prvenstvo prvi put još od 1982. godine. Dakle, posle 41 godine nećemo ih gledati na smotri najboljih na svetu.
Poraz koji će zauvek ostaviti mrlju na ovu generaciju košarkaša predvođenu plejmejkerom Crvene zvezde Fakundom Kampacom, tvrde tamošnji mediji.

„Muka mi je od svega, osećam se bedno. Izvinjavam se narodu Argentine. Nismo igrali dobro, svaka čast Dominikancima, a mi moramo da ostanemo ujedinjeni u ovom teškom trenutku. Ružno je, bedno je, ali ću radije ostati uz svoju poraženu braću nego biti negde na drugom mestu. Loše je to što ne idemo na Svetsko prvenstvo, ali moramo da gledamo u budućnost", rekao je Kampaco posle meča.

Selektor „Gaučosa“ Pablo Priđoni kaže da je ovo težak udarac.
„Nismo ih nokautirali i sumnja je počela da se uvlači. Ovo je težak udarac. Emotivno nismo mogli da se dignemo nakon što su oni izjednačili. Boleće nas da gledamo Mundobasket na televiziji“, rekao je Priđoni.
Heroj pobede Dominikanaca bio je 19-godišnji košarkaš Betisa Žean Montero, koji je 18 od svojih 22 poena postigao u drugom poluvremenu, šutirajući 6/9 za tri. Pored njega, istakli su se i Đerardo Suero sa 13 i Andres Felis sa 11 poena.
Kod Argentine je najefikasniji bio Gabrijel Dek sa 27 poena, plejmejker Zvezde Fakundo Kampaco postigao je 10 koševa, uz 4 skoka i 5 asistencije, dok je Niko Laprovitola takođe dao 10 poena.
U E grupi ispred Argentine je ostala i Venecuela, uprkos porazu od Kanade od 74:57. Argentina je na kraju još i mogla da prođe kao najbolji četvrtoplasirani tim, ali ih je u tome sprečio Brazil pobedom nad SAD od 83:76.
Kod Brazilac je najbolji bio Jago Santos sa 17 poena i osam asistencija, dok su po 11 poena dodali Leonardo Meindl i Rafael Hetšajmer. Kod SAD se istakao Lengston Galovej sa 19 poena.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Novi tripl-dabl „kradljivca“ Jokića, Denver slomio Kliperse u produžetku
Demijan Lilard - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Šta uradi ovaj čovek? Noć za pamćenje Demijana Lilarda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala