- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Crna Gora ostala bez rekorda – čudo je režirao „džin“ za čiji patriotizam ne postoji prepreka

© AFP 2023Valter Tavares
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Valter Tavares prevalio je put od 6.000 kilometara do Luande da bi pomogao Zelenorotskim ostrvima da se plasiraju na Mundobasket. Posle pobede nad selekcijom Obale Slonovače, Tavares i njegovi saigrači obezbedili su po prvi put u istoriji mesto na Svetskom prvenstvu. Zelenorotska ostvra su ujedno i najmanja država ikada koja će igrati na šampionatu.
Za četiri dana trebalo je da odigra tri utakmice jer je posle pobede Real Madridom nad Žalgirisom Valter Tavares spakovao kofere i uputio se u Angolu da igra kvalifikacione mečeve za Mundobasket.
Zelenorotska ostrva predvođena 221 centimetara visokim košarkaškim džinom Tavaresom prošla su pravu dramu jer su posle pobede nad Gvinejom izgubili od Angole.
Morali su da se nadaju porazu Nigerije koji se dogodio, a potom ih je trijumf nad Obalom Slonovačom odveo na Mundobaset.
Zelenortoska ostrva su ujedno i najmanja zemlja koja učestvuje na Svetskom prvenstvu sa 572.000 hiljada stanovnika , a prethodno je to zvanje nosila Crna Gora sa 620.000 hiljada stanovnika.
U ključno meču za plasman na Mundobasket Tavares je upisao 13 poena, pet skokova i tri asistencije, a neverovatnu partiju pružio je njegov saigrač Ivan Almeida koji je ubavio 20 poena, pet skokova i jednu asistenciju.
Marko Spisu - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Okrenulo se kolo sreće – trojke su protiv srpske košarke
Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Sramota Argentine, Zvezdin plejmejker razočaran: „Muka mi je od svega“
Demijan Lilard - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Šta uradi ovaj čovek? Noć za pamćenje Demijana Lilarda
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala