- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Lepa Brena na treningu Dalasa – Dončić iznenadio saigrače

© ARIS MESSINISLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
Pratite nas
Da najbolji igrač Dalasa Luka Dončić obožava narodnu muziku nije nikakva novost. Često se uz folk taktove zagrevao za NBA utakmice, a ovog puta reprezentativac Slovenije je otišao korak dalje pa je sa srpskom estradom upoznao i saigrače.
Naime, na društvenim mrežama se pojavio snimak sa treninga Dalasa na kome odzvanja pesma „Luda za tobom“, poznate folk zvezde Lepe Brene.
Dončić je, inače, osvedočeni fan ove eks-jugoslovenske zvezde sa kojom se nedavno susreo baš u Dalasu dok je boravila na turneji u SAD. Da mu je bilo lepo na koncertu potvrdila je njegova devojka Anamarija Goltes.
Jedan fan Luke Dončića otišao je u međuvremenu korak dalje jer je, po sopstvenom priznanju, proveo šest meseci prikupljajući pesme sa snimaka koje je Slovenac objavljivao na društvenim mrežama prethodnih godina.
Tako se na čuvenoj platformi Spotifaj pojavila kompilacija Luke Dončića u kojoj se nalazi mnogi domaći folk hitovi. Vera Matović i „Miki, Milane“, zatim Tanja Savić i „Minut ljubavi“, pa Džej i Mina Kostić i „Slavija“...
„Nekoliko puta nedeljno Luka u svojim storijima objavljuje snimke kako sluša muziku dok se vozi kolima. Meni je to bilo nepoznato, ali i fascinantno. Nikad nisam čuo za te umetnike - Cecu, Korado i Brendi, kao i veliki broj pevača iz istočne Evrope. Pošto sam radoznao, odlučio sam da sakupim sve pesme koje je Luka objavio u proteklih šest meseci i napravim komilaciju“, otkrio je izvesni Džastus Rid.
Njegovu pažnju posebno je privukla numera „Miki, Milane“ od Vere Matović za koju tvrdi da je Lukina omiljena pesma.
U svakom slučaju, Dončić definitivno zna da se zabavlja i uživa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a možda upoznavanje sa Lepom Brenom inspiriše i ostale saigrače da mu pruže bolju podršku na terenu.
NBA liga bila je neizostavna tema u košarkaškom izdanju emisije „Miljanov korner“ , u kom su gosti bili novinari Petar Tadić i Strahinja Klisarić:
Srbija i Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 28.02.2023
SPORT
Orlovi za Sputnjik: Uvek smo znali šta je cilj
Srbija i Velika Britanija - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Kroz trnje do velike pobede u Beogradu – Srbija „stotkom“ ide na Svetsko prvenstvo!
Valter Tavares - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Crna Gora ostala bez rekorda – čudo je režirao „džin“ za čiji patriotizam ne postoji prepreka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala