- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova „ljubavna afera“ koja traje preko 15 godina

© AP Photo / Kamran JebreiliNovak Đoković na treningu u Dubaiju
Novak Đoković na treningu u Dubaiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, od utorka će se boriti za šestu titulu na turniru u Dubaiju sa kojim ima lepu istoriju koja se često naziva i „ljubavnom aferom“. Srpski as istakao je da mu prija da igra i trenira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a 2020. godine dobio je i desetogodišnju Zlatnu vizu za tu zemlju, što je pokazatelj koliko je cenjen.
Novak Đoković zakoračio je u 378. nedelju na prvom mestu i time nadmašio rekord čuvene Štefi Graf, a ta vest zatekla ga je u Dubaiju koji se srpskom asu i ranije pokazao kao mesto pogodno za lepe vesti.
Najbolji teniser sveta bio je među prvim sportistima koji su dobili Zlatnu vizu za ulazak u Ujedinjene Arapaske Emirate, a tom prilikom govorio je koliko mu Dubai prija za treninge. Na tom turniru nastupao je prvi put 2007. godine, a poslednji trofej osvojio je upravo 2020. godine.
„Zahvalan sam jer sam godinama prijatelj sa Njegovim Visočanstvom (šeikom Hamdanom bin Mohamedom bin Al Maktumom, prestolonaslednikom Dubaija). Želim da mu se zahvalim što mi je omogućio da treniram u njegovoj ustanovi tokom godina koliko sam dolazio u Dubai“, rekao je još 2020. godine Novak, a „ljubavna afera“ nastavila se do danas.
Dok je Novak prošle godine prolazio kroz izuzetno neprijatne scene u Australiji, nije mogao ni da planira nastavak sezone jer nije znao gde će moći da igra. Utočište je našao u Dubaiju gde je odigrao prvi turnir u sezoni. Istina, neočekivano je ispao u četvrtfinalu od Jiržija Veselog, ali srpskog asa to nije uspelo da odvoji od Dubaija.
Godinu dana kasnije vratio se u mnogo drugačijem raspoloženju. U Emirate stiže sa dve titule od početka sezone, od kojih je jedna Grend slem.
„Navijači ovog turnira zahvaljujem vam se na podršci svih ovih godina i molim vas da dođete u što većem broju narednih dana kako bi nas podržali. Biće zabave i mnogo dobrog tenisa“, rekao je Novak po dolasku u Dubai.
Srpski as učešće na turniru u Dubaiju nije dovodio u pitanje, međutim problem je pravila povreda za koju Novak nije znao hoće li biti u potpunosti zalečena pred početak turnira.
„Uvek je bio plan da budem ovde i učestvujem na šampionatu u Dubaiju. Posle Australijan opena nisam znao li ću biti ovde ili ne. Verovatno smo pre samo pet, šest dana znali da ću moći da igram dok smo testirali nogu na teniskom terenu. Imao sam dovoljno vremena u teretani, da tako kažem, kondiciono, napravio sam dobru bazu. Nekoliko nedelja nisam igrao tenis“, otkrio je najbolji teniser sveta.
Đoković će u utorak nastaviti svoju ljubavnu aferu u želji da nastavi pobednički niz jer srpski as od početka godine ne zna za poraz. Prvi protivnik u Dubaiju biće mu kvalifikant Tomas Mahač iz Češke.
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Alkaras ispustio titulu u Riju: „Ne razmišljam o Novaku i prvom mestu“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Novak Đoković je najbolji u istoriji tenisa – od vrha Kopaonika do rušenja rekorda slavne Nemice
Veronika Kudermetova i Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Rusiji su donele polufinale, a sada su se vratile sa titulom: „Osvojićemo još mnogo trofeja zajedno“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala