- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Alkaras ispustio titulu u Riju: „Ne razmišljam o Novaku i prvom mestu“

© AP Photo / Bruna PradoKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
Pratite nas
Britanski teniser Kameron Nori osvojio je titulu na turniru u Rio de Žaneiru, pošto je posle velikog preokreta u finalu savladao drugog tenisera sveta, Španca Karlosa Alkarasa - 5:7, 6:4, 7:5.
Nori je gubio sa 1:0 u setovima i 3:0 u drugom, ali je uspeo da se vrati i osvoji petu titulu u karijeri, dobrim delom zahvaljujući i problemima sa povredom koje je imao Španac.
Teško se Alkaras kretao u pojedinim trenucima, ali je uspevao da se održi na nogama i izvede nekoliko sajajnih poteza. Čak je u jednom trenutku servirao ispod ruke, ali mu taj trik nije uspeo jer je Britanac dobio poen.
Ono što posebno treba da zabrine ljude u stručnom štabu Alkarasa je činjenica da je njihov pulen treći put u karijeri izgubio meč koji se igrao u tri seta. Pre Rija, igrao je setove odluke u Umagu (Hrvatska) gde je izgubio od Janika Sinera (6:7, 6:1, 6:1) i u Hamburgu (Nemačka) gde ga je porazio drugi Italijan Lorenco Museti (6:4, 6:7, 6:4).
Španac, koji je zbog povrede propustio Australijan open i vratio se titulom u Buenos Ajresu prošle nedelje, imao je priliku da se pobedom u Riju izjednači po broju bodova na vrhu ATP liste sa Novakom Đokovićem, ali nije uspeo.
„Nisam opsednut time. Naravno da mi je cilj da budem broj jedan ponovo, ali ne vršim pritisak na sebe tako da kažem da moram da osvojim turnir da bih bio bliži Đokoviću. Idem meč po meč pokušavajući da prikažem dobar nivo igre i ako nastavim sa tom dinamikom, biću sve bliži. Ipak, to nije nešto o čemu razmišljam svaki dan“, rekao je španski teniser.
Alkaras, koji je protiv Britanca zabeležio prvi poraz u 2023. godini, je dodao da trenutno samo želi da uživa u tenisu.
„Želim da budem ono što jesam i da nastavim da radim to što radim, što znači pre svega da uživam u tenisu. To je moj način i neću ga menjati. Idem na turnire kako bih prenosio dobre vibracije. Mislim da to širim time kako igram. Mislim da ljudi na terenu žele da vide radost i neverovatne udarce. To je moj stil igre“, zaključio je Karlos Alkaras.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 27.02.2023
SPORT
Novak Đoković je najbolji u istoriji tenisa – od vrha Kopaonika do rušenja rekorda slavne Nemice
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Slučaj „Đoković“: Čak je i Britancima jasno – raste pritisak na Amerikance
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Zanimljiva anketa – Nadal i Medvedev veruju da će Đoković biti najbolji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala