- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Slučaj „Đoković“: Čak je i Britancima jasno – raste pritisak na Amerikance

© AFP 2023 / Mark J. TerrillNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
Pratite nas
Napetost oko odlaska Novaka Đoković na turnire u Indijan Velsu i Majamiju raste jer srpski as još uvek nije dobio dozvolu za ulazak u Sjedinjene Američke Države, a sada se prave i ankete u kojima su učesnici podeljenog mišljenja.
Novak Đoković podneo je molbu za specijalno izuzeće kako bi igrao na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, ali konačnu odluku vlasti Sjedinjenih Američkih Država i dalje čeka.
Britanski „Ekspres sport“ sproveo je anketu čije je glavno pitanje da li bi Novak trebalo da dobije dozvolu da igra u Americi, a mišljenja su podeljena.
Najbolji teniser sveta na svojoj strani ima direktore turnira Tomija Hasa i Džejmsa Blejka kao i jedan deo Britanaca, dok je drugi deo stao uz odluku američkih vlasti.
Da Đokoviću bude dozvoljen ulazak u SAD glasalo je 52 odsto čitaoca, dok je 48 odsto na suprotnoj strani.

„Voleli bismo da ga imamo, on je jedan od najboljih šampiona koje smo ikada imali u sportu. Ima još nekoliko godina da bude na vrhu tenisa ili blizu njega“, rekao je Džejms Blejk, direktor Mastersa u Majamiju, koji se zalaže da se mere ukinu pred početak turnira hiljadu serije.

Pre Blejka, prvi koji je Novaku pružio podršku bio je Tomi Has, direktor Indijan Velsa, koji je bio još oštriji na rečima i poručio da je „sramota“ ukoliko najboljem teniseru sveta ne bude bilo dozvoljeno da igra.
„Nadam se da će imati šansu da dođe u Indijan Vels. Mislim, bila bi sramota u mojim očima da ne dođe na ove turnire ili da mu ne bude dozvoljeno da dođe“, rekao je Has.
Podrška je stigla i od legendarnog Džona Mekinroa, koji smatra da je apsurd ne pustiti Novaka u Ameriku samo zato što je nevakcinisani stranac.
„Da skratim priču, smejurija je što mu nije dozvoljeno da igra. Apsurdno je da su ga prošle godine proterali iz Australije. Ja sam primio vakcine. Poštujem to što on nije uradio isto. Ja bih to uradio, ali to je sasvim druga stvar. U ovom trenutku, ili čak i prošle godine, znali smo da je mogao da igra 2021, ali mu nisu dozvolili da igra 2022. Neka mi neko to objasni. I sada mu opet ne dozvoljavaju da igra? To je po mom mišljenju apsurdno. Videćemo šta će se dogoditi“, rekao je Mekinro.
Masters u Indijan Velsu počinje šestog marta, a posle njega sledi Majami čiji je početak zakazan za 22. mart.
Novak će pre toga igrati u Dubaiju gde će ga verovatno i sačekati odluka o odlasku u Ameriku. Turnir u Dubaiju traje do četvrtog marta, a status najboljeg tenisera sveta trebalo bi da bude poznat pre žreba za Indijan Vels.
Tomas Mahak - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Iznenađujući protivnik za Đokovića – „počistio“ je favorite i čeka najveći izazov karijere
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Zanimljiva anketa – Nadal i Medvedev veruju da će Đoković biti najbolji
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
SPORT
Beloruskinja podigla glas zbog pritiska: Gledajte svoja posla! Terate nas – a posle vam nedostajemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala