- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusiji su donele polufinale, a sada su se vratile sa titulom: „Osvojićemo još mnogo trofeja zajedno“

© AFP 2023Veronika Kudermetova i Ljudmila Samsonova
Veronika Kudermetova i Ljudmila Samsonova - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
Pratite nas
Veronika Kudermetova, ruska teniserka, osvojila je šestu titulu u dublu, ali prvu zajedničku sa sunarodnicom Ljudmilom Samsonovom. Posle dobrog rezultata dve Ruskinje istakle su da žele još više da napreduju i ulože truda u dubl karijere koje će graditi zajedno.
U spektakularnom finalu su Veronika Kudermetova i Ljudmila Samsonova savladale kineske sestre Hao-čing Čen i Latišu Čen i tako došle do prvog zajedničkog trofeja.
Kudermetova se u dublu pokazala još ranije, bila je i druga dubl teniserka sveta, dok je Ljudmila u Dubaiju prvi put ušla u finale u konkurenciji ženskih parova.
„Trudimo se da budemo bolja Veronika, bolja Ljuda svakog dana. Mislim da ćemo, ako se poboljšamo, osvojiti mnogo titula zajedno“, rekla je Kudermetova povodom uspeha sa svojom sunarodnicom.
Bivša druga dubl teniserka sveta prpšle godine je takođe trijumfovala u Dubaiju, ali sa Eliz Mertens. S obzirom da je sa Samsonovom Kudermetova i velika prijateljica jasno je da se ovaj dvojac sjajno uklopio i da odaju utisak da mogu do još trofeja.
„Meni je to prvi put, pa šta da mislim? Možda je ludo... Neverovatno je šta smo danas uradili. Tako smo ponosne na nas“, bila je previše uzbuđena Samsonova.
Iako su ranije odigrale samo jedan zajednički turnir, njihovo partnerstvo Rusija dobro pamti. Pre dve godine Kudermetova i Samsonova su obezbedile dve važne pobede u okviru Bili Džin King kupa.
Najpre su savladale Gabrijelu Dabrovski i Rebeku Marino, da bi ti potom pobedile i francuski par Klaru Burel i Aliz Korne za plasman Rusije u polufinale.
Dubai je već njihov četvrti turnir od početka sezone, ali prvu uspešniji jer su tek na njemu ostvarili drugu pobedu.Vezale su tri poraza, a onda se konačno video napredak.
Tomas Mahak - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Iznenađujući protivnik za Đokovića – „počistio“ je favorite i čeka najveći izazov karijere
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.02.2023
SPORT
Zanimljiva anketa – Nadal i Medvedev veruju da će Đoković biti najbolji
Viktorija Azarenka - Sputnik Srbija, 1920, 25.02.2023
SPORT
Beloruskinja podigla glas zbog pritiska: Gledajte svoja posla! Terate nas – a posle vam nedostajemo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala