- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Apsurdno je da Novak ne ide u Ameriku“ – da li glas legende može da promeni odluku vlasti?

© AFP 2023 / WILLIAM WESTDžon Mekinro i Novak Đoković
Džon Mekinro i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Dok Novak Đoković i dalje čeka vesti za ulazak u Sjedinjene Američke Države, oglasio se i Džon Mekinro. Proslavljeni američki teniser smatra da bi bilo apsurdno da najboljeg tenisera sveta američke vlasti ne puste u zemlju na turnire u Indijan Velsu i Majamiju.
U Sjedinjenim Američkim Državama i dalje je na snazi mera koja brani ulazak u zemlju nevakcinisanim strancima, a u toj grupi je i Novak Đoković zbog čega verovatno neće biti u prilici ni ove godine da igra na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Dok Evropa čeka, Argentina je doživela magiju /video/
Najbolji teniser sveta dobio je podršku Tomija Hasa, direktora turnira, a sada je na njegovu stranu javno stao i Džon Mekinro.
„Da skratim priču, smejurija je što mu nije dozvoljeno da igra. Apsurdno je da su ga prošle godine proterali iz Australije. Ja sam primio vakcine. Poštujem to što on nije uradio isto. Ja bih to uradio, ali to je sasvim druga stvar. U ovom trenutku, ili čak i prošle godine, znali smo da je mogao da igra 2021, ali mu nisu dozvolili da igra 2022. Neka mi neko to objasni. I sada mu opet ne dozvoljavaju da igra? To je po mom mišljenju apsurdno. Videćemo šta će se dogoditi“, rekao je Mekinro.
Slavni Amerikanac smatra da je velika šteta da u trenucima kada se Novak i Rafael Nadal bore za prednost po broju Grend slemova srpski as nema dozvolu da uđe u Ameriku.
„Bilo bi apsurdno da mu ne daju da igra u Indijan Velsu i Majamiju ili bilo kom drugom turniru u SAD, posebno na US Openu. Ovo je istorijsko vreme u našem sportu, kada su on i Rafa na po 22 grend slema. Veoma je interesantno i ako mene pitate, bila bi velika šteta ako ne uđe u zemlju“ zaključio je Mekinro.
Novak je na nedavno održanoj konferenciji u Beogradu rekao da i dalje čeka informacije iz Amerike, a poslednje što je poznato je da je srpski as uputio molbu za specijalno izuzeće.
Masters u Indijan Velsu počinje šestog marta, a posle toga sledi Majami. Pre turnira u Americi Novak će vesti o odlasku u tu zemlju čekati u Dubaiju na turniru 500 serije gde će nastupati od 27. februara.
Ukoliko se mere ne popuste i Đokoviću ne bude dozvoljeno da igra u Indijan Velsu i Majamiju, najavljeno je da bi 11. maja trebalo da dođe do promena u SAD koje bi konačno dozvolile ulazak nevakcinisanim strancima.
U tom slučaju Novak bi igrao na US Openu kao i na Mastersu u Sinsinatiju, ali do tog momenta ima još mnogo vremena.
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Srpski derbi pripao Dušanu – stigla i nagrada
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Ruska teniserka „krade“ sistem iz knjige Novaka Đokovića
Novak Đoković, David Ferer i Huan Karlos Ferero - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Novak njega pohvalama, a on Novaka – optužbom?!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala