- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novak njega pohvalama, a on Novaka – optužbom?!

© AFP 2023 / GLYN KIRKNovak Đoković, David Ferer i Huan Karlos Ferero
Novak Đoković, David Ferer i Huan Karlos Ferero - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u Beogradu je pohvalno je govorio o treneru Karlosa Alkarasa, Huanu Karlosu Fereru, a Španac je na sve uzvratio optužbama za lažiranje povrede.
Đoković je pohvalno pričao o Fereru, nekadašnjem rivalu, a sada treneru Alkarasa, međutim nije naišao na sličnu reakciju sa druge strane, sve u vezi sa dešavanjima na Australijan openu.
„Neću da kažem da je Đoković lažov, samo smatram da je jako teško to što je uradio. Povreda, pukotina... On je sam rekao da mu je mišić pukao. Zato mi je jako teško da u to poverujem, sudeći po tome kako se kretao na turniru. Naravno, ako ima sposobnost da izdrži brutalan bol, to je super za njega i zaslužio je da trijumfuje. Ali tokom cele karijere sam se susretao sa raznim povredama i smatram da je to što je on uradio jako, jako teško, ako ne i nemoguće. Kao što je rekao, on će sve razjasniti, a kada i direktor turnira kaže takvu stvar, onda morate da im poverujete“, rekao je Ferero.
Možda je sve to i deo „psihološkog rata“, jer Alkaras želi da se vrati na prvo mesto ATP liste, sa kojeg ga je Novak srušio.
„Godina je tek počela, Đoković je igrao na svemirskom nivou i Karlos mora da bude na vrhu svojih mogućnosti da bi se takmičio svake nedelje, da bi imao dobre rezultate na turnirima, čime bi se približio Novaku. Po onom kako je godina počela, Đoković je zaslužio da postane broj jedan, ali mislim da nas čeka velika borba između njih dvojice, kao i sa Cicipasom, Medvedovim i drugima koji su blizu“.
Iako je ostalo nekoliko meseci do Rolan Garosa, jasno je da je i Alkarasu i Đokoviću, naravno i Nadalu, Gren slem u Parizu prvi naredni veliki cilj.
„Rolan Garos je veliki cilj, bili bismo oduševljeni da Karlos prođe bolje nego prošle godine. Mislim da ima kvalitet, nivo igre da može da osvoji turnir. Naravno, Rafa je prvi favorit, Đoković uvek igra odlično na šljaci, tako da će biti teško, ali Alkaras će dati sve od sebe“, poručio je Ferero.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala