- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpski derbi pripao Dušanu – stigla i nagrada

© AP Photo / Michael ProbstDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
U fantastičnom srpskom derbiju Dušan Lajović je odneo pobedu nad Laslom Đereom u Rio de Žaneiru i to ubedljivim rezultatom 6:2, 6:4. Lajović je obezbedio plasman u četvrtfinale gde ga čeka Karlos Alkaras, španski teniser.
Ulogu favorita u srpskom okršaju imao je Laslo Đere, ali Dušan Lajović pokazao je da je posle dužeg vremena u dobroj formi. Očekivao se napetiji susret sa više preokreta, ali je od početka do kraja Dušan diktirao tempo.
U prvom setu Lajović je obezbedio dva brejka prednosti, dok je Laslo prvu i jedinu šansu da oduzme servis svom prijatelju imao tek u osmom gemu kada je bilo kasno.
Đere je odlično ušao u drugi set, uspeo je konačno da stigne do brejka, ali odmah se vratio Lajović i oduzeo protivniku servis u dva gema zaredom.
Koliko je srpski teniser podigao lestvicu u svom tenisu videće se možda tek u narednom meču jer ga ponovo samo nekoliko dana kasnije ponovo čeka susret sa Karlosom Alkarasom, mladom španskom furijom.
Lajović je protiv Alkarasa prethodno igrao i u četvrtfinalu Buenos Ajresa, ali situacija će sada biti za nijansu drugačija. Španac je savladao Fabija Fonjinija, ali je Italijan uspeo da dođe do seta i pokazao da je i Karlos ranjiv.
Istina, imaće Dušan gotovo nemoguć zadatak, ali i sam plasman u četvrtfinale turnira 500 serije srpskom teniseru doneće mnogo posle niza lošijih rezultata koji ga prate od prošle sezone.
Darija Kasatkina - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Ruska teniserka „krade“ sistem iz knjige Novaka Đokovića
Novak Đoković, David Ferer i Huan Karlos Ferero - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Novak njega pohvalama, a on Novaka – optužbom?!
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Švajcarac nije dao glas Federeru i Nadalu – „Novak je savršen“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala