- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Gde ćeš na ćelavog Srbina od dva metra“ – internet se usijao od komentara, a Dmitrović traži kaznu

© AP Photo / Peter DejongMarko Dmitrović
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Srpski golman Marko Dmitrović koji je bio meta napada huligana na terenu tokom meča njegove Sevilje protiv PSV-a u Ajndhovenu, poručio je da očekuje reakciju UEFA zbog nemilog događaja. Iskusni čuvar mreže pokazao je neverovatnu smirenost i hrabrost, i za dve sekunde je huligana savladao i poslao na zemlju.
Nekadašnji golman Eibara i Crvene zvezde, koji je u četvrtak uveče branio gol Sevilje u revanš meču šesnaestine finala Liga Evrope protiv PSV-a, doživeo je nesvakidašnju neprijatnost, našavši se u centru pažnje skandala jer je bio na meti huligana koji je utrčao na teren i zatrčao se da ga udari.
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Srbiju čeka pojačanje – Marko srušio Partizan, Grk ga „častio“ : Ostajem u Beogradu da pomognem
Nije se uplašio korpulentni 31-godišnji golman koji je sav u mišićića, još onako ćelav, uteruje strah u kosti. Odreagovao je smireno i pokazao neverovatnu snagu.
„Došao je i udario me sa leđa. Verovatno je bio nezadovoljan zbog rezultata i pomalo već lud ili pijan. Pokušao je da me udari, uspeo sam da ga uhvatim i da ga oborim, savladam i sačekam da dođe obezbeđenje. Nikada nije lepo videti ovakve stvari u fudbalu. Nije trebalo da se desi i od sada se nadam da će ovakve stvari biti sankcionisane i da se neće dešavati. Ako hoće da se bijemo možemo to da učinimo van terena u ringu, kao bokseri. Ovakvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ali desi se tako da neko od idiota uradi ovako nešto. Nikada se nisam tukao, ali ne dam na sebe i znam da se branim“, rekao je Dmitrović posle utakmice u kameru za Ligu Evrope.
Sevilja je poražena u revanšu 2:0 u Holandiji, ali je zbog pobede 3:0 u Andaluziji ona bila tim koji je prošao dalje i koji će se naći u osmini finala Liga Evrope.
Inače, sve ono ružno što se izdešavalo na Filips stadionu u Ajndhovenu, očekivano je završilo na društvenim mrežama i postalo je viralno. Najveći broj njih dive se hrabrosti srpskog golmana i komentari su sledeći:
„Gde ćeš na ćelavog srpskog golmana od dva metra?“. „Dmitrovića da upišete na UFC“. Nikada se ne kači sa Srbinom...“ „Suviše lako“, samo su neki od komentara na društvenoj mreži Tviter posle nezapamćenog skandala.

„Dmitrović dok je sačekao ostale saigrače napravio je sarmu od njega“, glasio je još jedan od komentara.

I zaista ostaje nejasno šta je bilo u glavi mladića koji je uleteo na stadion i zatrčao se da se fizički obračuna sa Markom Dmitrovićem, koji sa 194 centimetra i gomilom mišića zaista deluje strašno i bolje ga je izbegavati.
► Pogledajte emisiju Miljanov korner.
Marko Dmitrović - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Nezapamćen skandal – srpski golman napadnut na terenu!
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Barselona potonula u Mančesteru, Ajaksov Tadić u Berlinu, a Matićeva Roma eliminisala Salcburg
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala