- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbiju čeka pojačanje – Marko srušio Partizan, Grk ga „častio“ : Ostajem u Beogradu da pomognem

© Foto : FIBAMarko Gudurić
Marko Gudurić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
Pratite nas
Marko Gudurić bio je jedan od najzaslužnijih za pobedu Fenerbahčea nad Partizanom u Beogradu, a za dobru partiju stigla je i nagrada od Dimitrisa Itudisa. Grk je dozvolio srpskom košarkašu da ostane u srpskoj prestonici i sačeka susret sa Velikom Britanijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.
Dobra forma Marka Gudurića nije mogla da obraduje Partizan, ali će biti od velike važnosti za Srbiju. Košarkaš Fenerbahčea odlučio je da se ne vrati sa svojim timom u Turskom već da sačeka saigrače iz reprezentacije u Beogradu i sa njima odigra utakmicu protiv Velike Britanije 27. februara.
„Ostajem u Beogradu, ne vraćam se u Istanbul. Čekam meč sa Grčkom. Videćemo kakav će ishod doneti ta utakmica. Rekao sam da hoću da igram, Itudis mi je rekao da mogu da ostanem. Čekam ih da se vrate iz Atine. Nadam se da ćemo dobiti taj meč i da neće biti pritiska za duel sa Britanijom“, rekao je Gudurić posle utakmice protiv Partizana.
Prvu priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo Srbija ima u Grčkoj u petak, a tri dana kasnije ugostiće Veliku Britaniju. Dovoljna je jedna pobeda u ova dva meča, a ukoliko se trijumf ne ostvari u Atini, srpski košarkaši imaće pojačanje.
Grčka je svoju vizu za Mundobasket obezbedila i takođe igra sa oslabljenim timom, ali s obzirom koliko je važan ulog za koji se Srbija bori nijedna od tih stavki ne treba da bude razlog za opuštanje.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2023
SPORT
Magični Jokić se vratio i nastavio da dominira: Tripl-dabl kao „dobar dan“
Partizan i Fenerbahče - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Gudurić enigma za Partizan – Fener slavio u krcatoj Areni
Zoran Lukić – selektor košarkaške reprezentacije Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 23.02.2023
SPORT
Rusija odlazi iz Srbije sa dve pobede
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala